С оглед на предстоящите в неделя избори призовавам българските граждани

...
С оглед на предстоящите в неделя избори призовавам българските граждани
Коментари Харесай

Янев: Гласувайте, изборите ще са честни

С оглед на идните в неделя избори приканвам българските жители да бъдат дейни и да упражнят правото си на глас. Това е извънредно значимо, тъй като изборите са основата на демократичния развой. Механизмът, който действително ни дава опция да влияем върху процеса на взимане на решения във връзка с това кой да ръководи, по какъв начин да ръководи и какви политики да бъдат прилагани след това. Ето за какво би трябвало да бъдем дейни, виновни и съзнателни, когато участваме в електоралния развой. Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев при започване на днешното държавно съвещание, заяви Novini.bg.

Възползвайки се от правото си на избор, ние утвърждаваме нашата народна власт, гласуваме " за " демокрацията, добави той.

По отношение на спекулациите, че има нещо неправилно в подготовката на идните избори, наблягам дебело, че това в действителност са единствено спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в прелиминарен порядък и да слагат под подозрение легитимността и достоверността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските жители да излязат и гласоподават в изборния ден, съобщи Янев.

Това е извънредно обезпокоително. Недопустимо и неоправдателно е фундаменталното право на избор да се трансформира в залог и жертва на тяснопартийни и конюнктурни ползи. Уверявам ви, че сме взели всички ограничения, с цел да се подсигурява свободата, бистрота и честността на вота. Няма място за терзание, че надали не има нещо неправилно в подготовката на идните избори, уточни служебният министър председател.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР