С оглед на предложеното от 27 ноември затваряне на заведенията

...
С оглед на предложеното от 27 ноември затваряне на заведенията
Коментари Харесай

Сдружение на заведенията: Първо подкрепа, а след това локдаун

С оглед на препоръчаното от 27 ноември затваряне на заведенията за хранене и развлечения, настояваме Министерски съвет да не приема каквито и да е било нови рестрикции, преди да бъде решено и оповестено обществено каква държавна поддръжка ще получат всички типове бизнес, на които ще бъде неразрешено да работят - помощи за личен състав, чиновници, индиректно заети в сектора, самонаети, стопански помощи за компаниите и така нататък

Това упорстват от Сдружението на заведенията до държавното управление.
 Предлагат затваряне на страната до март 2021 година Обновена
Предлагат затваряне на страната до март 2021 година

От петък затварят сладкарници, стопират екскурзии, стажове и практики

Считаме, че това е извънредно значимо, с цел да получат успокоение за идните тежки месеци хилядите чиновници, заети в нашия бранш, означават от организацията.

В тази връзка, нашите обективни претенции се свеждат до:

1. Да се обезпечат 80% от заплатите на чиновниците ни, според трудовите контракти, на които са назначени и разсрочване на отговорностите към бюджета, които са насъбрани след 13 март 2020, с цел да се предотврати сериозна междуфирменна задлъжнялост.

2 . Мораториум върху кредите /главница и лихва/ на юридическите лица , наетите и самонаетите за още 1 година.

3. Спиране или опростяване на лихвите върху отговорностите към бюджета, насъбрани за интервала март-декември 2020.
 Румен Томов вижда риск за бизнеса при цялостно затваряне на Благоевград
Румен Томов вижда риск за бизнеса при цялостно затваряне на Благоевград

По думите му дейностите на комисията са недомислени и прибързани

4 . Компенсиране на стойност 20% от оборота от същия месец на предходната година за интервала, в които бизнесът е затворен със заповед, като за новооткритите заведения да се вземе за база месец октомври 2020 година Целта е да се покрият част от настоящите разноски, които се изплащат месец, откакто са направени /ток, вода, налози, счетоводство и други характерни за бранш услуги/.

5. Разсрочване на такси боклук или преизчисляване с оглед липса на осъществена такава за браншовете, които са били затворен.

6. Опрощаване на наемите в обекти общинска и държавна благосъстоятелност за интервала, в който обектите са затворени със заповед.

Смятаме, че възможни решения, които може да се състоят в затваряне единствено и само на заведенията за хранене и развлечения няма да доведат до стремежи резултат. Доказателство за това е, че месец, откакто нощните клубове са лишени от правото на труд, резултат няма, даже в противен случай.

Затова настояваме да ни бъде разяснено, какви са точните цели, които се задават с предложенията на министъра на опазването на здравето и при какви равнища на болестта се планува заведенията да бъдат отворени още веднъж.

Както и какви ще бъдат идващите стъпки на държавното управление, в случай че наложените забрани след 27 ноември не дадат стремежи резултат?

Надяваме се, разбирате, че тази неустановеност се отразява извънредно отрицателно както на нас, по този начин и на нашите чиновници. Като браншови организации, наше главно обвързване е да пазиме правата на бранша си. И сме подготвени да ги пазиме с всички разрешени от закона средства.

Убедени сме, че голям брой други браншове мислят като нас и ще ни поддържат, което най-вероятно ще докара до всеобщо, неконтролируемо и нежелано скупчване на хора.

Вярваме, че ще обърнете внимание на тези наши претенции и ще помогнете на бизнеса и чиновниците ни да преодолеят този тежък миг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР