С оглед на новината, че Албания, страна, доста по-бедна от

...
С оглед на новината, че Албания, страна, доста по-бедна от
Коментари Харесай

Роден експерт разясни как албанците ще си купуват нови коли след забраната на "новия внос"

С оглед на новината, че Албания, страна, много по-бедна от нас, не разрешава вноса на коли на възраст от над 10 години и подхваща пакет от ограничения, с цел да насърчи покупката на нови коли, можем да кажем, че предприемането на сходни начинания за възобновяване на автопарка не е въпрос на национално благосъстояние. Става въпрос за предпочитание, за зрялост на ръководещите, на властта, както и за способността и желанието им да разпознаят казуса. Това разяснява в ефира на Bloomberg TV Bulgaria автомобилният специалист Калоян Желев.

В Албания, уточни гостът в студиото, процесът се преглежда като двустранен. „ Единият детайл е възбраната за импорт на остарели коли, другият е въвеждането на ограничения за стимулиране не покупката на нови коли. “

Един подобен пакет от тласъци може да е по модел, необятно употребен на в редица европейски страни.

„ Те вкарват както директни данъчни, по този начин и директни фискални тласъци за закупуване на нови коли. От една страна директни бонуси, насърчаващи закупуването на избран типове коли, които обслужват дадена национална или наднационална политика – да вземем за пример поощряване на нисковъглеродните задвижващи системи, както и директни дотации като замяната на остарели коли за нови “, заключи Желев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР