С оглед на нарастващия брой на заразените трябва да приемем

...
С оглед на нарастващия брой на заразените трябва да приемем
Коментари Харесай

Меркел въвежда нови мерки срещу коронавируса

С оглед на възходящия брой на инфектираните би трябвало да приемем нова тактика, съобщи немският канцлер Ангела Меркел. Тя беседва с министър председателите на 16-те федерални провнции в Германия по отношение на смяна в тактиката за справяне с пандемията, заяви „ Дойче Веле “, съобщи БГНЕС.

Новите ограничения включват минимална санкция в размер на 50 евро за всеки заловен без маска тук-там, където потреблението ѝ е наложително – в магазини и публичния превоз, контрактувани от всички провинции, като се изключи Саксония-Анхалт.
Забраната за всеобщи събития ще продължи от края на октомври до 31 декември. Това важи за всяко огромно събитие, при което следенето на контакти е невероятно, сподели Меркел.
Все отново има искрица вярата за футболните почитатели, откакто политиците се съгласиха да създадат работна група, която да утвърди проект, който да позволи на феновете да участват на огромни спортни събития.
Германската футболна лига към този момент разкри подробни проекти почитателите да се върнат на стадионите безвредно тази есен, в това число посредством персонализирани билети.
По-рано министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер предложи да се одобри провеждането на футболни срещи в Бундеслигата единствено с няколко фенове, като се поддържа доста разстояние сред тях.
По същия метод Германия ще наложи карантина на пасажери от рискови региони, до момента в който те не показват негативен тест, осъществен най-рано пет дни след влизането в страната, се договориха канцлерът Ангела Меркел и районните водачи.
Меркел сподели, че фокусът на диалозите е бил най-вече върху това, какво да вършат с пътуващите, които се връщат от региони с висок риск и връщат вируса със себе си. „ Решихме през днешния ден – и това е ново, да помолим хората да заобикалят пътувания до рискови региони, когато е допустимо “, сподели Меркел.
Тези, които въпреки всичко решат да пътуват по несъществени мотиви, няма да имат право на обезщетение за изгубени заплати заради карантинните условия, предизвести тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР