С оглед на изборите той призова: Много хора са изкушени

...
С оглед на изборите той призова: Много хора са изкушени
Коментари Харесай

Христо Иванов: До 8 месеца може да приключи законодателната част от съдебната реформа

С оглед на изборите той прикани: Много хора са изкушени да клатят лодката, само че да не се увличаме

До 8 месеца може да завърши законодателната част от работата по правосъдната промяна, сподели през днешния ден пред публицисти във Варна Христо Иванов от „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Той уточни, че в Народното събрание има болшинство, което може да промени конституцията. По думите му по-късно ще бъдат нужни промени и в Закона за правосъдната власт, като след това се пристъпи и към промени на Наказателно-процесуалния кодекс. Работата ще отнеме време, само че в случай че всичко се движи в естествения политически график, би трябвало в границите на 6 до 8 месеца да приключим, изясни Иванов, представен в Българска телеграфна агенция. И добави, че в същия период може да има и нов основен прокурор, още повече че процедурата ще се развие пред реформиран Висш правосъден съвет.

Иванов сподели още, че локалните избори са инжектирали в допълнение адреналин във всички политически играчи, само че когато приключат, нещата ще се успокоят. Много хора са изкушени да клатят лодката, само че бих призовал да не се увличаме, тъй като тя елементарно може да се обърне и след това всички ще бъдем на дъното, сподели Иванов и акцентира, че от тази позиция държавното управление е безалтернативно и ще бъде устойчиво.

За митингите на миньори и енергетици той разяснява, че казусът е, че от доста години не е имало ръководство, което да търси разговор с тях. Притесненията на хората са разбираеми, уточни Иванов. Според него има пазарни благоприятни условия и финансови средства, благодарение на които проблемите да бъдат решени.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР