С официално честване, тържество и културни прояви жители и гости

...
С официално честване, тържество и културни прояви жители и гости
Коментари Харесай

В Бяла честваха 146 години от Освобождението на България

С публично честване, празненство и културни прояви поданици и посетители на Бяла означиха националния празник на България – 3 март.

Десетки жители се стекоха на централния площад в Черноморския град през днешния ден в 10:00 часа, с цел да се включат в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Щерион Певтичев и да отдадат респект на починалите за свободата на България.

Деца от детската градина в Бяла и възпитаници от ОУ „ Отец Паисий “ изнесоха церемониален рецитал. В честванията се включиха и самодейци от НЧ „ Пробуда 1928 “, гр. Бяла. Младежите от Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм показаха своята първа краткотрайна галерия „ Шевици “ в градския музей и проведоха кулинарна почерпка с вкусотии приготвени по образователния предмет " Кулинарни техники и технологии ".

Деян Янчев, шеф на Общинския културен институт /музей/ - гр. Бяла, произнесе тържествено слово и посочи, че тази свещена дата за българите - 3-ти март, дава опция за всички нас да се вгледаме в съдбината си като народ с оптимизъм и увереност, да се обединим към общи цели и да продължим да построяваме по-добро бъдеще за нашите деца и за идващите генерации.

Тържеството, с присъединяване на кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов, зам. кмета - Милена Катрева-Панайотова, членове на Общински съвет-Бяла, видни локални културни и просветни дейци и десетки родолюбиви жители и посетители на Бяла, приключи с полагане на венци и цветя пред паметниците на Щерю челник и Васил Левски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР