С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще

...
С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще
Коментари Харесай

Честваме Националния празник Трети март

С публични празнувания и тържества в цялата страна българите ще отбележат Националния празник - 3 март, честваме 146 години от Освобождението на България. Основните празненства ще бъдат в столицата, а празнувания ще има във всички градове в страната, съобщи БГНЕС.

Президентът Румен Радев ще взе участие в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния войник в София, където ще отдадат респект пред паметта на починалите за свободата на България.

По мотив Националния празник в 12.00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва на благодарствения молебен в храм-паметника " Рождество Христово " в град Шипка. Ритуалът ще бъде отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и ще стартира в 9.30 часа.

Тържественото отбелязване на Националния празник на Република България и 146 години от Освобождението на страната на връх Шипка ще стартира в 11.30 часа. Честването е под патронажа на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

Председателят на Народното събрание и народни представители ще участват в София на Тържествената заря-проверка в 18.30 часа на площад „ Цар Освободител “.

Военнослужещите от Българската войска ще вземат участие в отбелязването на Националния празник на Република България 3 март в цялата страна. В тържествените прояви в София ще вземат участие заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

От 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “ ще се състои тържествена инспекция (заря). В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР