С официална церемония и водосвет днес бе открита новата сграда

...
С официална церемония и водосвет днес бе открита новата сграда
Коментари Харесай

ДКЦ-2 в Русе вече е с нова модерна сграда и очаква своите пациенти

С публична гала и водосвет през днешния ден бе открита новата постройка на Диагностично-консултативен център – 2 . Той е част от Лечебни заведения „ Медика “ и се намира на ул. „ Рига “ 35А в Русе. Събитието бе почетено от кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Димитър Недев.

„ Медика “ непрекъснато усилва своите качества да се грижи за хората. Силно имам вяра, че с човешко отношение, професионализъм и внимание медицинските експерти, работещи в новия център, ще съумеят да предразположат пациентите и да затвърдят положителното име на лекарското съсловие “ , обърна се кметът към шефа на ДКЦ – 2 доктор Ивелин Йоцов. Пенчо Милков връчи подарък за откриването на центъра – икона от дърворезба с изображение на настойника на Русе Св. Георги .

Новата 4-етажна постройка разполага с 60 модерно обзаведени и оборудвани кабинета , в които лечебна активност ще правят както лекари експерти, по този начин и общопрактикуващи лекари. В ДКЦ – 2 работят и 3 лаборатории , а за удобството на пациентите е отворена и аптека, като следва отварянето на още една , която сега се намира в главната постройка.

От управлението на болничното заведение плануват и бранш за образна диагностика . По думите на доктор Йоцов напълно скоро ще стартира и банкет на пациенти в събота, което ще улесни работещите.

Новата постройка. Снимка: Община Русе

Ремонтните действия и промяната на предназначението на постройката започват преди 9 месеца , като огромното начинание минава, без да бъде нарушен лечебно-диагностичният развой. Освободените от ДКЦ – 2 пространства на главната постройка ще бъдат употребявани за разширение отделенията на УМБАЛ „ Медика “, като този развой цели да се увеличи комфортът на лекуваните.

По време на церемонията специфични благодарности бяха отправени и към Бисерка Гецова, която е шеф на някогашната шивашка компания „ Бордо “, на мястото на която се обитава новият Диагностично-консултативен център на Лечебни заведения „ Медика “.

Събитието бе почетено още от регионалния шеф Драгомир Драганов, ръководителя на Общинския съвет акад. Христо Белоев, декана на факултет „ Обществено здраве и здравни грижи “ в Русенския университет проф. Никола Събев, ръководителя на Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз – Русе доктор Орлин Кожухаров, шефа на РЗОК Мариела Личева, зам.-директора на РЗИ доктор Искра Генева, шефа на дирекция „ Медицински действия “ в РЗИ доктор Чавдар Вълчев, както и медицинския личен състав на УМБАЛ „ Медика “.

Колко е нужният приход за прехрана на тричленно семейство у нас?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР