С официална церемония и Поход на толерантността Ние помним в

...
С официална церемония и Поход на толерантността Ние помним в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Спасяването на българските евреи през Втората световна война е основание за заслужена гордост за съвременните българи


С публична гала и Поход на толерантността " Ние помним " в София бяха маркирани 81 години от спасяването на българските евреи и почетена паметта на евреите, починали в нацистките лагери на гибелта.

“Походът се трансформира в годишен израз на устрема на българския народ към независимост, пълноправие, великодушие и хармонично общуване, без значение на етноса и религията, се казва  в поздравлението от името на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, прочетено пред присъстващите от зам. министър Елена Шекерлетова, която взе присъединяване в церемонията.

“Спасяването на българските евреи през Втората международна война е съображение за заслужена горделивост за актуалните българи. Тази страница от българската история поражда ентусиазъм и дава образец за единение и съпричастност. Днес повече от всеки път има потребност от интензивно гражданско общество, което познава и отстоява своите права. Общество, в което толерантността, равноправието и хуманизмът са изконни морални полезности ”, добавя вицепремиерът.

В обръщението се напомня, че през октомври 2023 г. Министерският съвет одобри Национален проект за деяние за битка с антисемитизма 2023-2027. Определен е и народен координатор за битка с антисемитизма, с което България се подрежда измежду водещите държави членки в ЕС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР