С обявяването на грипната епидемия в някои области на страната

...
С обявяването на грипната епидемия в някои области на страната
Коментари Харесай

Д-р Емилова: По време на грип изхвърлете млякото от менюто

С оповестяването на грипната зараза в някои области на страната започваме да търсим всевъзможни способи за предварителна защита. Едно от най-важните неща е да се понижи потреблението на мляко и млечни артикули, дори за известно време тя изцяло да спре. Това посъветва пред БНР експертът по лечебно хранене доктор Людмила Емилова.

Може би за седмица или до момента в който пристигна към този момент грипната вълна и до момента в който премине и отмине, да не ядем никакво мляко и млечни артикули, които няма да вкарват в организма ни белтъчната молекула казеин. Този казеин образува в организма слуз. И стремейки се да я изкара тази слуз, се възпаляват синусите – имаме синузит, имаме хрема, имаме бронхит, имаме някакви ангини. И доста ще си помогнем “, изясни тя. Според нея, по този начин на атакуващите ни над 200 разнообразни грипни вируса ще бъде основана доста неподходяща среда за тяхното развиване в организма.

Д-р Емилова разясни, че от казеина, който се съдържа най-много в кравето мляко, се прави лепило за тапети. „ Ако ние си вкарваме лепило за тапети в организма – това не е нещо, което е потребно за нас, ще го изхвърлим “, уточни тя. Изхвърлянето става посредством тайни, които са удобна среда за вирусите.

Д-р Людмила Емилова напомни кои са най-важните правила на здравословното хранене, основани на метода на Лидия Ковачева – „ билков чай с мед или без мед, съгласно кръвната захар на пациента, и плодове, които могат да бъдат сменени със сокове, фреш, бульон “. „ Това нещо, в случай че се приема в продължение на повече дни, изкарва отровите от организма. Колкото повече токсини сме махнали, толкоз по-здрави ставаме “, съобщи тя. „ Един тип плод на едно ястие е най-хубавият вид “, сподели доктор Емилова в допълнение.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР