С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен на съд
Коментари Харесай

Стефан, който наряза жена си с моторна резачка, отива на съд

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен на съд е предаден 46-годишният Стефан Ст., който умъртви с нож съжителката си и наряза тялото й с моторна резачка, с цел да прикрие закононарушението си.

Първото правосъдно съвещание по зверското съзнателно ликвидиране, осъществено с пет удара с нож в тялото на 49-годишната Галина Д., е планувано за 30 август 2017 година в Шуменския областен съд.

Убийството на 49-годишната Галина е осъществено в интервала от 13 до 21 август 2016 година в дома на подсъдимия Стефан на ул. „ Червена стена “ в Шумен, който работел като майстор-железар. Сигнал за изчезналата жена подал нейният наследник от предходен брак. На 21 август 2016 година при инспекция в дома на подсъдимия полицейски чиновници разкрили и иззели остатъци от разчленен мъртвец на жена в напреднал етап на разлагане.

Убийството на Галина било осъществено с пет прободно-порезни пострадвания с нож. Двата смъртоносни удара в региона на шията прерязали сънна артерия. Смъртта на съжителката на Стефан Ст. настъпила от остра кръвозагуба в резултат на прерязването на магистрални кръвоносни съдове.

След убийството подсъдимият намерил спестените от работа в Канада пари на съжителката си и с тях купил автомобил „ Форд фокус “, с който да транспорти натрупа на жертвата си. Плановете му се провалили, откакто в деня на покупката на колата, Стефан аварирал.

Разследването на убийството открило по безапелационен метод, че подсъдимият закарал блъснатия автомобил на ремонт на 16 август 2016 година Същия ден той закупил моторна резачка, с цел да разчлени тялото на Галина. За тленните остатъци купил и чували, в които да ги постави и извози от вкъщи си, защото времето било горещо и трупът на жертвата почнал да се разлага.

От взаимното общуване сред подсъдимия и потърпевшата жена двамата имали щерка. Животът в фамилията бил трагичен. Често Стефан Ст. посягал на съжителката си Галина, както и на щерка им. След като връзките станали нетърпими, потърпевшата потърсила помощ в полицията.

С решение на Шуменския областен съд Стефан бил отхвърлен от вкъщи им и му била наложена възбрана да го приближава за период от 18 месеца. Със съглашение завършило и досъдебно произвеждане за несъблюдение на правосъдно решение за отбрана от домашно принуждение. Дело против насилника било водено и за незаконното отнемане от независимост на Галина и щерка им, откакто при посещаване на домашния им адрес полицейски чиновници заварили потърпевшата закопчана с белезници за леглото. По същия метод Стефан връзвал и щерка си. То обаче прекъснато, откакто двете отказали да свидетелстват.

46-годишният Стефан Ст. е осъждан 7 пъти. Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го дефинира като безразличен към убийството, с изчезнало прочувствено съпреживяване и официално декларативна сдържаност. Цялото държание на подсъдимия съгласно правосъдните психолози след тежкото съзнателно действие било ориентирано към прикриване на следите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР