С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 43-годишният В.К.

...
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 43-годишният В.К.
Коментари Харесай

Бизнесмен спестил данъци за близо 400 000 лева, отива на съд

 С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 43-годишният В.К. отива на съд, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът бил притеглен към наказателна отговорност за отбягване установяването или заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери посредством потвърждаване лъжи или затаяване на такива в подадена декларация при изискванията на продължавано закононарушение и приспадане на неследващ данъчен кредит  - закононарушение по член 255, ал.3 по отношение на ал.1, т.2 и т.7 по отношение на член 20, алинея 2 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В.К. управлявал комерсиално сдружение с предмет на активност търговия с хранителни артикули от 2011 година. В интервала от 2012 година до 2014 година комерсиалното сдружение генерирало обилни доходи от продажба на хранителни артикули.

За да понижи размера на дължимия налог добавена стойност, В.К. предоставял ежемесечно на своя счетоводител фактури за покупки, без да е имало действително осъществени такива. По този метод в докладите, които ежемесечно били подавани в Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна, била включена информация с погрешно наличие. В резултат на това, обвиненият избягвал заплащането на дължимо от сдружението му отговорности по ЗДДС. Той намалял размера на начисления Данък добавена стойност по осъществените продажби, като упражнявал право на данъчен заем без да са налице предпоставки за това. По този метод, за посочения период от време, В.К. усвоил непозволено данъчен заем и " икономисал “ на компанията, която ръководи, изискуем Данък добавена стойност в размер на 391 121,12 лв..

Ако 43-годишният обвинен бъде приет за отговорен, законът планува наказване " отнемане от независимост “ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР