С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнато

...
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнато
Коментари Харесай

Трима души отиват на съд заради блудство с малолетни момичета

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнато обвиняване на 83-годишния С.С. за осъществено от него закононарушение – блудничество с малолетни, представляващо изключително тежък случай. Обвиняемите по делото са бащата на потърпевшите деца Е.Ч. и дамата, с която той живеел - Д.Ч. Двамата съзнателно улеснили причинителя на закононарушението. 

Обвиняемият Е.Ч. има пет деца. Тяхната майка не полагала грижи за тях и те били отглеждани от него, а през избрани интервали били настанявани в професионални приемни фамилии. Двете му малолетни дъщери са диагностицирани със характерни разстройства и умерена умствена назадничавост. По отношение на девойките били осъществявани многократни инспекции от отдел „ Закрила на детето “, при които били установени съответни проблеми.

Към 2020 година мъжът живеел на фамилни начала с Д.Ч. Чест посетител в дома им бил пенсионерът С.С. По време на едно от визитите си той изискал от тях да го позволяват в стаята на децата за осъществяване на блудствени дейности без съвкупление с малолетните дъщери на Е.Ч. За да ги стимулира им заречен всякога да дава суми от по 10 – 20 лв..

След приемане на единодушието им, в интервала от декември 2020 година до май 2021 година, С.С. редовно правил блудствени дейности с двете девойки. При потегляне от вкъщи им оставял пари на обвинените Е.Ч. и Д.Ч.

Децата казвали за дейностите на възрастния мъж на татко си и Д.Ч., само че двамата възрастни нищо не предприемали, защото това се правило с тяхно познание и единодушие.

На 05.05.2021 година в дирекция „ Социално подкрепяне “ бил подаден сигнал, касаещ едно от потърпевшите девойки. След осъществена инспекция детето незабавно било настанено в професионално приемно семейство. Събрани били данни за осъществени блудствени дейности и по отношение на малолетната й сестра.

В хода на следствието са били осъществени правосъдно псиахитрично-психологични експертизи на жертвите на закононарушението – девойките на 12 години и 9 години. Вещите лица са заключили, че децата са били обект на повтаряща се неведнъж полова корист, което се е отразило на държанието им. Налице са признаци на претърпяна от тях психотравма. Пострадалите не са могли да плануват последствията от осъществяваните по отношение на тях действия, заради възрастовата незрялост и открития интелектуален недостиг.

Предстои делото да продължи в съда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР