С общо 24 медала, нов рекорд и огромен успех за

...
С общо 24 медала, нов рекорд и огромен успех за
Коментари Харесай

България с първа европейска титла по таекуондо при мъжете

С общо 24 медала, нов връх и голям триумф за България приключи Мултиевропейското състезание по таекуондо, което се организира в Пловдив. В последния ден нови седем медала завоюваха българските състезатели в категориите юноши и девойки, мъже и дами. След като в събота олимпийското таекуондо усъвършенства личния си връх, през вчерашния ден дефинитивно затвърди позициите си на водеща мощ в този спорт.

В последния ден от конкуренцията феновете в зала " Колодрума'' съумяха да се наслaдят на мощната българска игра. За да поддържат състезателите на трибуните бяха и грациите от ансамбъла по художествена гимнастика за дами.

Калоян Бинев завоюва злато за България в категория мъже до 63 кг след пет следващи победи. Той взе и единствената купа за страната в категория мъже и дами.

Сребърни медали завоюваха Емилия Тасева от Търговска колегия " Форс " в категория девойки до 55 кг, Мари Илиева до 59 кг от Търговска колегия " Таекуондо Фитнес " също още веднъж при девойките и Кристиян Златев в категория над 78 кг от клуб Сунг Ри (Ботевград).

Медалистът от международното състезание за мъже Владимир Далаклиев взе участие, макар тежката контузия на коляното, която получи на шампионата Гран При в Рим. Той победи в две следващи срещи и откакто завоюва бронзов орден се отхвърли поради контузията.

Бронзови медалисти са още Мариела Иванова в категория до 68 кг. от клуб Кондор 2000 и Никол Чорбанова в категория дами 58 кг от клуб Таекуондо Фитнес.

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско състезание, което е отворен шампионат и право на присъединяване имат състезатели от целия свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР