С общ размер от над 165 млн. лв. безвъзмездна помощ

...
С общ размер от над 165 млн. лв. безвъзмездна помощ
Коментари Харесай

Дават 165 млн. лв. безвъзмездна помощ по ОП Иновации и конкурентоспособност

С общ размер от над 165 млн. лева безплатна помощ започва осъществяването на 229 плана по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", оповестиха от Министерството на стопанската система.

На публична гала зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев връчи договорите на спечелилите бенефициенти по процедура " Енергийна успеваемост за дребните и междинни предприятия " и изясни, че с тези контракти общият запас от всички процедури по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " става над 1.5 милиарда лева или към 63% от общия бюджет на програмата.

 Втори сме по асимилиране на европари за дребни и междинни предприятия
Втори сме по асимилиране на европари за дребни и междинни предприятия

Евродепутатът Искра Михайлова изясни, че това се дължи на интензивността

По думите на Манолев все още са подписани 1 458 контракта по оперативната стратегия. 500 от тези контракти били завършили и разплатени изцяло на бенефициентите.

Министерството на стопанската система напомня, че процедурата " Енергийна успеваемост за дребните и междинни предприятия " е фокусирана върху даването на поддръжка за поощряване осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост за реализиране на резистентен напредък и конкурентоспособност на стопанската система.

 Искат либерализация на пазара и енергийната успеваемост
Искат либерализация на пазара и енергийната успеваемост

Ключово е за понижаване на проблематичните заплащания

При избора на плановете приоритет е бил даден на тези, ориентирани към секторите с висока енергийна активност - химическа индустрия, произвеждане на стомана, произвеждане на цимент, керамика, стъкло и вар, както и произвеждане на цветни метали и хартия.

Приоритет е даден и на плановете, изпълняващи се на територията на Северозападния регион за обмисляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР