С обсъждане на различни предложения за диференцирано ДДС започна гледането

...
С обсъждане на различни предложения за диференцирано ДДС започна гледането
Коментари Харесай

Асен Василев каза не на по-евтините биричка и вино по време на лятната почивка

С разискване на разнообразни оферти за диференцирано Данък добавена стойност стартира гледането на актуализацията на държавния бюджет за 2022 година в отрасловата парламентарна комисия на второ четене. Финансовият министър Асен Василев се оказа корав и не поддаде на тези оферти.

9% Данък добавена стойност за плодове и зеленчуци, слънчогледово олио и нулева ставка за брашно желаеха от " ИТН " по време на съвещанието на бюджетната комисия, която преглежда актуализацията на бюджета. Вицепремиерът Асен Василев изясни, че МФ не поддържа диференцираното Данък добавена стойност. Предложението не мина. 

От ГЕРБ желаеха да се махне Данък добавена стойност за животновъдите. Финансовият министър акцентира, че е планувана по-таргетирана поддръжка за бранша. От ГЕРБ акцентираха, че единствено две страни в Европейски Съюз нямат таргетирана поддръжка за сектора. Опозицията желае мярката да важи шест месеца.

От " Демократична България " Георги Ганев сподели, че диференцираното Данък добавена стойност основава привилегии за дадени сектори и се разгласи срещу. И това предложение не мина.

Намалено Данък добавена стойност за ресторантьорство, кетъринг, бира, вино и спиртни питиета до 31.12.2022 изиска Кирил Ананиев от ГЕРБ. Идеята е мярката да работи като антикризисна. Мярката, съгласно него, ще насърчи вътрешния туризъм. Асен Василев сподели, че секторът към този момент се възстановявал след края на пандемията. 

Социалистът Румен Гечев сподели, че не е обикновено да няма понижено Данък добавена стойност за медикаментите, а за " биричка и вино по време на лятната отмора ". Секторът де възвръща добре, още веднъж сподели финансист номер едно.

Петър Чобанов от Движение за права и свободи пък разкритикува, че тази актуализация е трябвало да бъде отдадена на някакви промени, които обаче не се виждат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР