С облачно и мъгливо време започва денят. След обяд от

...
С облачно и мъгливо време започва денят. След обяд от
Коментари Харесай

Дъждовно в близките дни

С облачно и мъгливо време стартира денят. След обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет и Централна, и Източна България. Ще се усили вятърът от изток-югоизток, изключително в източната половина от страната.

 © БГНЕС
Минималните температури ще бъдат сред 6° и 14°, в София - 6°, а оптималните - сред 13° и 19°.

В планините ще доминира облачно и мъгливо време. След обяд в масивите от Западна и Южна България ще стартират валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. През нощта преваляванията ще обзет и масивите от Централна България. Ще духа мощен, краткотрайно плевел южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 10°, на 2000 метра – към 4°.

Валежите от дъжд, които ще стартират следобяд в Западна България, през нощта ще обзет цялата страна. Валежи и в четвъртък, само че и към момента топло за сезона време. В петък се чака захлаждане. Ще продължи да вали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800 метра. През почивните дни преваляванията ще отслабнат. Температурите – съвсем без смяна.

В четвъртък ще продължи да духа сдържан, в Източна България - мощен югоизточен вятър и дневните температури ще останат относително високи. Ще бъде най-вече облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията сутринта, след обяд от югозапад още веднъж ще се засилват. В петък от изток ще нахлува относително студен въздух и температурите ще са съвсем без дневен ход. Ще остане най-вече облачно, в доста региони ще вали дъжд, над към 1800 м - сняг. По-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област. През почивните дни облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Температурите ще останат съвсем без смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР