С обединяването на усилията на всички – и педиатри, и

...
С обединяването на усилията на всички – и педиатри, и
Коментари Харесай

Румен Радев призова за съвременна национална педиатрична болница

С обединяването на напъните на всички – и педиатри, и родители, и общественици, можем да намерим най-точната формула за построяването на национална детска многопрофилна болница, отговаряща на актуалните стандарти, тъй че обществото да е уверено, че страната прави най-хубавото за своите деца. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на Националната гражданска самодейност „ За същинска детска болница “.

Според президента построяването на многопрофилно педиатрично лечебно заведение ще даде явен знак на жителите подготвена ли е страната ни да направи всичко належащо за здравето и бъдещето на българските деца, тъй че да няма компромис с качеството на детското опазване на здравето. „ Споделям убеждението, че националната детска болница не е просто постройка или единствено обект с национално значение. Тя е на първо място общественозначима идея за бъдещето на българските деца и на България “, акцентира Румен Радев.

Държавният глава означи, че България е единствената страна в Европейския съюз, която няма обособена детска многопрофилна болница и решението да се построи такова лечебно заведение у нас е значима стъпка. „ Но методът на реализация на тази стъпка поражда горещи разногласия в публичното пространство “, добави Румен Радев, като акцентира, че е нужен разговор, бистрота и още на най-ранен стадий да има гласност при реализирането на плана във всичките му етапи. Това ще даде опция да се реши дали предварителното задание дава отговор на всички стандарти за модерно опазване на здравето като функционалност, като медицински, софтуерни и архитектурни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР