С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че

...
С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че
Коментари Харесай

Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

С новия закон всеки идващ основен прокурор ще знае, че не е недостижим. Това съобщи в студиото на Нова ТВ Нели Куцкова, някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България.

„ Надявам се хората, които избират членове на Висшия правосъден съвет, да са си дали сметка какъв брой е значимо в този орган, който е за ръководство на цялата правосъдна система, да влязат хора честни, устойчиви и неподатливи на въздействие ”, съобщи съдията и добави:. „ Разчитам, че от Народното събрание най-сетне ще се изберат квота във Висш съдебен съвет - качествени хора, а не наши, ваши, близки, съученици ”, добави тя.

Определено се вижда проблем в организацията на работата на прокуратурата, твърди арбитър Куцкова. По думите ѝ би трябвало да се разбере за какво делото „ Барселонагейт ” е държано „ на трупчета ”. Тя обаче е безапелационна, че от време на време делата са спирани и по справедливи аргументи.

Куцкова показа, че е била сюрпризирана „ какъв брой всесилен човек е този така наречен Петьо Еврото ”. Тя добави, че в никакъв случай не е допускала какво огромно въздействие има някогашният следовател.

Съдийката разяснява и претенции депутатски имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите ѝ е негово право да не се откаже непринудено от него и това в никакъв не значи самопризнание за виновност. По нейните думи " е вярно хората на висши длъжности в страната да имат имунитет, с цел да не им бъде оказван напън ".

Според някогашния ръководител на Съюза на съдиите в България няма къса рецепта за това у нас да тържествува върховенството на закона.

„ За мен е въпрос на образование от ранна детска възраст да си честен. И най-перфектните правила не правят работа, в случай че не се ползват от свестни хора ”, е безапелационна Нели Куцкова, която е уверена, чев бранша има доста такива хора, само че те нормално биват пращани „ в девета глуха ”, за разлика от мазници и конформисти, които вършат кариерно развиване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР