С новия тригодишен план фондацията продължава да подкрепя културата в

...
С новия тригодишен план фондацията продължава да подкрепя културата в
Коментари Харесай

„Пловдив 2019“ с отворена покана за 1 млн.

С новия тригодишен проект фондацията продължава да поддържа културата в града

Фондация „ Пловдив 2019 “ афишира трета отворена покана след годината на купата с ясна посока да резервира сполучливия модел за развиване на наследството от самодейността „ Европейска столица на културата “.

През тази година Оценка за съвместимост Пловдив поддържа тригодишен проект за работа на фондация „ Пловдив 2019 “, с което дадоха опция на екипа на Фондацията освен да продължи да поддържа едни то най-мащабните събития в страната, само че и да подсигурява съфинансиране на планове по Плана за възобновяване и резистентност.

Досегашните две предложения по Програма „ НАСЛЕДСТВО “ работиха за запазването и одобряването на основаните партньорства сред културните оператори, институциите, артистите, изкуствата след набраната инерция от споделения триумф през 2019-та. Програмата съумя да даде опция за развиване на 120 планове и събития в две тежки и непредвидени години за бранша вследствие на пандемията от COVID-19.

Основен приоритет на фондация „ Пловдив 2019 “ и в актуалната отворена покана е подпомагането на културните организации от Пловдив и страната като се концентрира върху разрастване на капацитета на пространствата и сцените, развиването на  фестивалната еднаквост на града на културната карта на Европа.

В състезанието могат да вземат участие културни организации и самостоятелни куратори и актьори от България с оферти за реализация на събития и фестивали на територията на град Пловдив, представящи: образни изкуства, спектакъл, танц, кино изкуство, музика, литература, снимка, занаяти в тяхното разнообразие, изкуство в обществени пространства, цифрови изкуства, дизайн и развиване на потенциал в региона на привличане на публика/трансферът на познания, както и креативен промишлености.

Период на кандидатстване е от 07-ми ноември до 15-ти декември 2022 година, а календарът от събития може да стартира най-рано на 1-ви февруари 2023 година и да продължи до 01-ви декември 2023 година

Общият бюджет за актуалната отворената покана е 1 000 000,00 лева , а направленията и тази година са две и дават опция за реализация на фестивали и събития с друг мащаб и публики.

Категория 1 е за Фестивали и огромни събития, където кандидатстването за финансиране е без избран предел на дотацията, а личния принос е от най-малко 40 % от общата стойност на плана.  А категория 2 е за Малки планове до 20 000,00 лева с минимум 30% самоучастие.

Важно изискване е, че Фондация „ Пловдив 2019 “ ще има опция да изплаща задатъци по актуалната отворена покана единствено след утвърден и гласуван от Общински съвет на град Пловдив бюджет на Фондация „ Пловдив 2019 “ за 2023 година, само че сключването на контракти с всички утвърдени участници може да се случи още през януари месец 2023 година, с цел да не се ограничи своевременния старт на подготовката по плановете.  

Съставът на журито се състои от 7 експерти в региона на културата и изкуствата. Имената на журито ще бъдат оповестени след крайния период за присъединяване в отворената покана.

Необходимите документи за кандидатстване може да се намерят на уеб страницата на „ Пловдив 2019 “. Следете събитието за състезанието и в обществените мрежи на Фондацията, а екипът е разполагаем за зараждащи въпроси на имейл адрес: [email protected]
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР