С новите двама сериозни кандидати президентската надпревара не само става

...
С новите двама сериозни кандидати президентската надпревара не само става
Коментари Харесай

Ивайло Динев: Надпреварата за президент ще бъде по-интересна от парламентарната

С новите двама съществени претенденти президентската конкуренция освен става по-интересна, само че „ ще вземе шоуто “, ще стане по-интересна от тази за Народното събрание, уточни Ивайло Динев пред БНР.

Това по думите му може да докара до деформиране на вота при партиите, а по-важното и за българите, въобще за страната е Народното събрание да бъде спретнат съгласно същинските желания на хората.

Кандидатурата на Анастас Герджиков, подкрепена от ГЕРБ, политологът дефинира като странна, тъй като години наред съгласно него Софийският университет е бил контрапункт на политики в областта на висшето обучение.

„ Реално първите същински огромни митинги по времето на ръководството на ГЕРБ бяха стартирани точно в Софийския университет 2010-а година, три години преди окупацията. Протести против съществено орязване на бюджета на висшето обучение, съответно на СУ… “

Една от задачите евентуално е с кандидатурата на Анастас Герджиков да се притегли избор на демократично мислещи хора. От друга страна имаме кандидатурата на Лозан Панов, която би спряла ненапълно „ този теч от така наречен градска, междинна класа, демократично мислещи хора, които да отидат да гласоподават за проф. Герджиков “, разяснява Ивайло Динев в предаването „ Преди всички “.

„ Ако се стигне до втори тур, по-вероятно е вторият тур да бъде сред настоящия президент и проф. Герджиков “, предвижда той.

Може да се чака съществено преливане от Има Такъв Народ към „ Продължаваме промяната “ и то към този момент се вижда, както и от Демократична България към Политическа партия, означи още в разбора си Динев.

„ Аз не преставам да считам, че болшинство доста мъчно ще бъде основано от така наречен протестни партии. “

Нищо не се е трансформирало от 4 април насам – продължаваме в една и съща линия да дълбаем, заключи политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР