С новите DDR5 модули на XPG геймърите ще получат забележимо

...
С новите DDR5 модули на XPG геймърите ще получат забележимо
Коментари Харесай

XPG пуска DDR5 памети за овърклок до 12600 MHz


С новите DDR5 модули на XPG геймърите ще получат видимо усъвършенстване по отношение на DDR4
(снимка: XPG)

Геймърският бранд XPG разгласи нови DDR5 модул памети, които ще излязат на пазара през третото тримесечие на 2021 година Сериите CASTER идват с честоти от 6000 до 7400MHz и ще се оферират с потенциал от 8, 16 или 32GB.

Новите модели са създадени в тясно съдействие с производителите на дънни платки, включително Gigabyte, MSI, Asus и ASRock, с цел да се обезпечат най-високо равнище на съгласуемост и рисков овърклок – до 12600 MHz.

DDR5 модулите ще се оферират в два разновидността, със и без RGB светлини като макар тази разлика ще споделят идентичен продуктов дизайн, който ще се отличава с потреблението на две повърхностни обработки – една лъскава и една матова. За спомагателна дълбочина матовата повърхнина на модулите е скосена, с цел да се реализира повече текстура в дизайна и футуристичен тип.
още по тематиката
За да бъде в унисон с гейминг характерностите на марката, екстериорът на модулите е планиран с диагонални пресичащи се линии и жлебове, които образуват геометрични и X форми, представящи името на марката XPG и нейната образна еднаквост.

С новите DDR5 модули на XPG геймърите и PC запалянковците ще получат видимо усъвършенстване по отношение на предходното потомство DDR4 памети. В допълнение към по-високите честоти от над 4800 MHz, модулите ще бъдат и енергийно по-ефективни, работейки на 1.1V, спрямо 1.2V при DDR4.

Нещо повече, DDR5 модулите ще се създават с интегрална скица за ръководство на зареждането (PMIC) и технология за поправяне на неточности (ECC) за усъвършенствана продуктивност и непоклатимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР