С нови шест мача днес продължава първият кръг от Шампионската

...
С нови шест мача днес продължава първият кръг от Шампионската
Коментари Харесай

Манчестър Сити е фаворит срещу Интер в повторението на финала в Шампионска лига от 2023 г.

С нови шест мача през днешния ден продължава първият кръг от Шампионската лига. Сезон 2024/25 ще бъде исторически за най-престижния европейски клубен шампионат, защото дебютира в нов формат – съществена фаза, с което ще бъде комплициран завършек на груповата фаза.

Двубоят, който ще прикове най-сериозно вниманието е сред Манчестър Сити и Интер. Мачът е от 22:00 часа на стадион " Етихад " в Манчестър.

Сблъсъкът сред двата отбора ще бъде самобитно повтаряне на финала от 2023 година, когато Манчестър Сити надделя Интер с 1:0 и завоюва първата си купа в Шампионската лига. Сега след мощен старт на сезона, " жителите " са любимци за нова победа против " нерадзурите ". Отборът на Хосеп Гуардиола не е най-стабилният в отбрана сега, откакто позволи гол в миналите 3 дуела, само че все пак ги завоюва. Ерлинг Холанд дърпа тима напред с попаденията си и следва да забележим дали ще откри мрежата против Интер.

Интер е записал две победи и две равенства от четирите си срещи в Серия А през сезона. " Синьо-черните " заобиколиха проваляне от Монца (1:1) в последния си мач в Калчото в неделя вечер. През този уикенд пък хората на Симоне Индзаги имат градско дерби против Милан. И поради новия формат на ШЛ, не се знае до какъв брой Интер ще се вложи на най-много при гостуването на Ман Сити. Въпреки това, " жителите " са и по-добрият тим, като упованията са да завоюват дуела.

Пари Сен Жермен пък е хазаин на Жирона. Двубоят е от 22:00 часа на " Парк де Пренс " в Париж.

Жирона ще чуе химна на Шампионската лига за първи път в сряда, само че ще би трябвало да надскочи опциите си, с цел да вземе нещо от визитата в Париж. Скромният каталунски клуб изненада футболния свят през предишния сезон, когато приключи трети в шампионата на Ла Лига. Жирона се раздели с много основни играчи през лятото - Савиньо, Довбик и Алеиш Гарсия са някои от тях. И воденият от Мичел тим изпита някои компликации този сезон, като загуби от Барселона с 1:4 и от Атлетико Мадрид с 0:3, само че пък съкруши Осасуна с 4:0 и Севиля с 2:0.

ПСЖ стартира първата си европейска акция от шест години без Килиан Мбапе. Луис Енрике стартира да възнамерява живота си без емблематичния нападател предишния сезон, като в столичани има други млади гении с големи качества. Домакините завоюваха всичките си четири мача в Лига 1 този сезон с обща голова разлика 16:3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР