С нови правила Столичната община ще бори фиктивното записване в

...
С нови правила Столичната община ще бори фиктивното записване в
Коментари Харесай

Борят фиктивното записване в забавачките в София

С нови правила Столичната община ще бори фиктивното записване в забавачките в София. Независимо дали има медицински документ, детето към този момент ще би трябвало да се яви в период от 60 дни след записването в яслена група и от 30 дни-в градинска.

При настоящия правилник, с тази документи родители могат да отсрочват визитата за доста по-дълго, само че да пазят място в градината. В София непосещаващите деца са 618. Над 2/3 от тях са родени през 2017 година Малък брой от децата не вървят на забавачка през цялата година. Случва се родители да запишат детето си допустимо най-рано на градина, а след това да отсрочват с здравна записка тръгването му в детското заведение. Целта е то да мине автоматизирано в горната група през идната година.

При подготвяните промени обаче, даже да има записка, с цел да не загуби мястото си, детето би трябвало да се яви най-малко за няколко дни в дадения период от 30 или 60 дни според от групата. След това детето може да продължи с отсъствията по болест, само че майчинството на майката може да бъде спряно, защото не се заплаща в случай че детето върви на градина. Образователната комисия в Столичния общински съвет утвърди измененията и следва той да ги гласоподава.

Освен това, общината възнамерява от идващото класиране за забавачка, което е за 2020 година да се дават 3 т. за непрекъснат сегашен адрес в региона на градината най-малко за последните 2 година и 2 т. за 1 година Предлагат се и 2 т. за 2 година и 1 т. за 1 година за адрес в столичен регион.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР