С нови два мача продължава шестият кръг на Първа лига.

...
С нови два мача продължава шестият кръг на Първа лига.
Коментари Харесай

ЦСКА се нуждае от победа във Враца, за да излезе от дупката

С нови два мача продължава шестият кръг на Първа лига. От 19:00 часа Берое посреща Славия, а от 21:15 е дуелът Ботев Враца - ЦСКА.


Още сме в средата на месец август, а сезонът на " алените " е пред неуспех. Европейското показване на отбора бе меко казано плачевно, а за четири мача в елита на България бе надвит Крумовград и то с помощта на самостоятелната класа на Хайнц. Миналата седмица „ армейците “ гостуваха в Разград и по нищо не демонстрираха, че през сегашния сезон могат да бъдат конкурентни на Лудогорец. Шампионите завоюваха с лекост и класическото 3:0.

Ботев е със единствено три точки в своя актив, като позволи четири загуби за пет кръга. В първото си домакинство отборът победи Славия с 2:0, а във второто рано-рано остана с човек по-малко и претърпя съкрушителна загуба от Лудогорец - 0:5. Що се отнася до гостуванията на Ботев, то рядко отборът печели точки. Не бе надалеч от такава обаче в последния кръг и то на терена на Левски. Врачани изиграха мощен дуел и имаха чудесни положения за гол, само че в последна сметка изгубиха с 0:1 с попадение в 83-ата минута.

Предстоящият дуел е добре пристигнал за ЦСКА, който се показва отлично в това съревнование и за последно не завоюва през 2011 година, а мачовете оттогава не са по никакъв начин малко. През предишния сезон „ алените “ победиха с 4:0 във Враца и с 5:1 в София.

През седмицата се появиха клюки, че Нестор Ел Маестро ще бъде сменен от Стамен Белчев, само че сходна рокада към момента не е реалност и сърбинът ще изведе ЦСКА като старши треньор в петък.

Доста по-добре се развива сегашния сезон за Берое от предходния. След пет изиграни кръга заралии са пети във краткотрайното нареждане единствено с една загуба. „ Белите “ пък имат едвам четири точки в своя актив. В предходния кръг Славия инкасира срамно домакинско проваляне, въпреки и то да бе против краткотрайния водач Черно море (1:5).

През предишния сезон Славия взе шест точки от това съревнование. До тук обаче Берое няма инкасиран гол на личен терен, където гостуваха Арда и Крумовград.

Програма за шестия кръг на Първа лига:

Петък, 17 август

Локомотив София - Хебър 0:1

Локомотив Пловдив - Арда 1:0

Събота, 18 август

19:00, Берое - Славия

21:15, Ботев Враца - ЦСКА

Неделя, 19 август

19:00, Ботев Пловдив - Крумовград

21:15, Черно море - Лудогорец

Понеделник, 20 август

20:30, ЦСКА 1948 - Етър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР