С нови два мача днес, 28 февруари, ще продължи четвъртфиналната

...
С нови два мача днес, 28 февруари, ще продължи четвъртфиналната
Коментари Харесай

Ранен ЦСКА ще търси място на 1/2-финалите за Купата без Каранга

С нови два мача през днешния ден, 28 февруари, ще продължи четвъртфиналната стратегия в шампионата за Купата на България по футбол. От 14:30 часа Хебър посреща Пирин Благоевград в Пазарджик, а от 17:30 ЦСКА е хазаин на Арда на „ Васил Левски “.


„ Червените “ излизат за втория си дуел на Националния стадион, откакто в първата среща на краткотрайния дом на отбора Нестор Ел Маестро и компания надделяха Ботев Враца с класическото 3:0. Победата над врачани обаче бе последвана от проваляне от Черно море – един от директните съперници на „ армейците “ за шампионската купа. Сега ЦСКА ще търси реванш за късната загуба от „ моряците “ против тима на Арда в повтаряне на финала от конкуренцията през 2021, когато столичани завоюваха с минималното 1:0. Тимът на Ел Маестро обаче няма да може да разчита на санкции нападател Фернандо Каранга, който бе изпъден през уикенда в морската ни столица.

Кърджалийци също са раздирани от проблеми, а кулминационната точка пристигна при гостуването на Левски, изгубено с безапелационното 0:4 на „ Герена “. Поражението бе второ следващо за отбора след рестарта на шампионата, откакто преди този момент Арда отстъпи и на Локомотив Пд пред лична аудитория. След загубата от Левски клубът прибегна до треньорска рокада, заменяйки досегашния ментор Александър Тунчев с някогашния треньор на кърджалийци Николай Киров. Специалистът го чака нелек формален дебют против ЦСКА, само че точно с него отпред Арда реализира класирането си до финала през 2021 и съумя да влезе в европейските клубни шампионати.

По-рано денем, Хебър приема Пирин на „ Георги Бенковски “. Въпреки финансовите си проблеми, пазарджиклии удариха Локо Пд с 2:1 като посетител в последния си мач и влизат в положително въодушевление за значимия четвъртфинал с „ орлетата “. Благоевградчани, които също не са в изключително цветущо финансово състояние, завоюваха пък визитата си на Ботев Враца в Първа лига, като го сториха, макар че бяха в понижен състав. Двата тима ще се изправят един против различен напълно скоро и за състезание, само че този път на стадион „ Христо Ботев “ на 11 март.

Програма на 1/4-финалите за Купата на България:

Вторник

Ботев Пловдив - Спартак Варна 2:1

Сряда

14:30 ч, Хебър – Пирин

17:30 ч, ЦСКА – Арда

Четвъртък

17:30 ч, Лудогорец - ФК ЦСКА 1948. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР