С нови 170 млн. лв. нараства бюджетът, който ще бъде

...
С нови 170 млн. лв. нараства бюджетът, който ще бъде
Коментари Харесай

Нови 170 млн. лв. за земеделие в Плана за възстановяване

С нови 170 млн. лева нараства бюджетът, който ще бъде ориентиран за земеделие в Националния проект за възобновяване и резистентност. Това стана ясно след среща, извършена сред заместник-министъра на земеделието, храните и горите Георги Събев и заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Допълнителните средства са планувани след взаимни полемики с представители на сектора, които изпратиха своите мнения по отношение на частта за земеделие в проекта.

" Необходимо е уравновесено систематизиране на средствата, с цел да могат парите да доближат до повече земеделци от всеки един бранш в земеделието. Допълнителната сума се планува да се насочи към действия, които подхождат на задачите на механизма за възобновяване и резистентност ", съобщи земеделският заместник-министър Георги Събев.

С спомагателните 170 млн. лева бюджетът за секторите в компетенцията на МЗХГ, заложен в Националния проект за възобновяване и резистентност, нараства до близо 500 млн. лева безплатна финансова помощ.

Той включва сумата от близо 250 млн. лева, планувана за Фонд за поощряване на софтуерния и екологичен преход на селското стопанство, близо 20 млн. лева за вложения в действия по Дигитализация на процесите от фермата до трапезата, както и планът “Възстановяване на основни за климата екосистеми “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР