С новата рамка хората ще могат сами да оценяват своите

...
С новата рамка хората ще могат сами да оценяват своите
Коментари Харесай

„Европас“ вече ще предлага електронно досие

С новата рамка хората ще могат сами да правят оценка своите умения

Рамката „ Европас “ към този момент ще предлага електронно досие за запазване и продан на информация и принадлежности, с които хората ще могат да правят оценка сами своите умения

Държавите-членки на Европейски Съюз одобриха предложение на Европейската комисия за преразглеждане на рамката „ Европас “. Целта на това преразглеждане е да се опростят и модернизират образецът за автобиография „ Европас “ и другите принадлежности за умения по този начин, че да дават отговор на условията на цифровата епоха.

С днешното съглашение Комисията завърши работата си по десетте дейности, оповестени в границите на Европейската стратегия за умения, чието начало бе сложено през юни 2016 година По този метод хората в целия Европейски Съюз ще реализиран по-голяма видимост за своите умения и квалификации, а основателите на политики ще могат да плануват потребностите и трендовете на пазара на труда, оповестиха от Брюксел.

Рамката „ Европас “ към този момент ще предлага електронно досие за запазване и продан на информация, принадлежности, с които хората ще могат да правят оценка сами своите умения, както и принадлежности, благодарение на които да се разказват формалното и неофициалното учене и квалификациите.
още по тематиката
За първи път „ Европас “ ще дава и информация, която ще спомага за ръководството на професионалното развиване, в това число информация по отношение на трендовете и търсенето на пазара на труда и по отношение на опциите за насочване и учене в цяла Европа.

„ Безусловно „ Европас “ потвърди своята добавена стойност като средство за показване на уменията в цялостен Европейски Съюз, само че рамката би трябвало да се развива паралелно с провокациите и опциите в цифровата епоха “, съобщи Мариан Тейсен, комисарят, отговарящ за заетостта, обществените въпроси, уменията и трудовата подвижност.

В продължение на над десетилетие „ Европас “ бе основен инструмент, спомагащ за по-добрата връзка и схващане на уменията и квалификациите. Рамката изпълняваше основна роля на мост сред трудовата сфера и сферата на образованието и образованието. Порталът „ Европас “ записва над 55 000 визити дневно, а от 2004 година насам образецът на автобиография „ Европас “ е свален над 100 милиона пъти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР