С новата програма Възраждане държавата мобилизира 2,5 милиарда лева капитал,

...
С новата програма Възраждане държавата мобилизира 2,5 милиарда лева капитал,
Коментари Харесай

Държавата отделя 2,5 млрд. лева за кредити за възстановяване на малки и средни фирми

С новата стратегия " Възраждане " страната активизира 2,5 милиарда лв. капитал, който да стигне до дребните и междинни компании. Това сподели пред публицисти през днешния ден министърът на финансите Асен Василев , който показа дружно с икономическия министър Кирил Петков новата стратегия за поддръжка на компаниите.

" Радвам се, че ще работим с банките, които познават своите клиенти. Фирмите ще могат да вземат пари за оборотни средства или за вложения, а страната ще взе участие в покриването на систематичния риск ", сподели финансовият министър.
 Петков показа новите членове на Управителния и Надзорния съвет на ББР Петков показа новите членове на Управителния и Надзорния съвет на ББР
Министърът на стопанската система Кирил Петков показа пред работещите в Българската банка за развиване (ББР) новите членове на Управителния и...

" Програмата не е нужно да се нотифицира от Европейската комисия ", добави Василев.

Държавата ще покрива 80 % самостоятелната експозиция на заема на една компания и 50 % от заемите на всички компании.

" Кредити ще се отпускат при естествени пазарни лихви и 12 месеца гратисен интервал за погашение. Полза за компаниите е неналичието на поръчителство ", сподели министърът на стопанската система. Фирмите ще могат да вземат до 70 % от оборота за 2019 или 2020 година или до три милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР