С нова визия на сцената, рецитал и десет песни в

...
С нова визия на сцената, рецитал и десет песни в
Коментари Харесай

Десет песни ще се състезават в конкурса Бургас и морето

С нова визия на сцената, рецитал и 10 песни в конкурсната стратегия през днешния ден в Летния спектакъл ще бъде маркирано 40-ото издание и 50 години от първото осъществяване на Националния конкурс за ария " Бургас и морето ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Вместо в началото позволените до финала 11, довечера ще се състезават 10 песни. Журито е изразило мнение, че песента " Светъл лъч " на следва да бъде оценена, защото е нарушен регламента на състезанието, оповестиха уредниците от община Бургас.



Журито, което тази година ще прави оценка творбите и осъществяванията на участниците, включва певиците Йорданка Христова и Росица Кирилова, композитора Ефтим Чакъров, генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, проф. доктор Адриан Георгиев – началник на катедра „ Музика и мултимедийни технологии “ в Софийския университет и заместник-директор на филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев-Дишо.

В спектакъла ще се включат и редица известни реализатори, които ще напомнят някои от песните, звучали в последните години на състезанието. Рециталът включва реализатори като Стефан Илчев, Васил Чергов, Дивна, " Фортисимо ", Дани и Емин, Вили Русева, Яви, Дани Милев, Дишо и Иван, Гергана Великова.

По сценографията и мултимедията на „ Бургас и морето “ 2023 работи бургаският образен актьори Красимир Марчев.

Сценарист и водещ на вечерта ще бъде актрисата Здрава Каменова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР