С нова визия на сайта и промени в регламента започва

...
С нова визия на сайта и промени в регламента започва
Коментари Харесай

Конкурсът Пролет с обновен регламент

С нова визия на уеб страницата и промени в регламента стартира 53-тото издание на състезанието за нова поп и рок музика " Пролет ". В продължение на месеци сътрудници от разнообразни равнища на всички национални и районни стратегии и дирекции в БНР, свързани с реализацията на " Пролет ", работиха интензивно, с цел да отговорят на условията за бистрота и професионализъм, да спомогнат за основаването и разпространяването на качествена българска музика, както и да спомагат на актуалните създатели в този нелек развой, научи ДУМА от Мая Филипова.

Желаещите да вземат участие може да попълнят регистрационната форма на уеб страницата prolet.bnr.bg. Всички документи и файлове се подават онлайн до 15 ч. на 23 май, когато порталът ще бъде затворен.

Неизменно остава изискването песните да са нови, да не са предавани, издавани или разпространявани на концерти или в интернет платформи. Новостите в регламента гласят, че авторският екип би трябвало да е български, текстът на песента - също, както и че всеки създател и реализатор може да взе участие единствено с една ария. Има смяна и при селекцията на песните, като тя се прави на няколко стадия от комисия от 17 представители от разнообразни дирекции и стратегии.

Членовете на професионалното жури правят оценка песните без значение един от различен, като никой от тях не знае кои са останалите. Журито дефинира Голямата премия - реализация на ново музикално произведение, продуцирано от БНР с опция за избор, в случай че звукозаписните действия са отвън студиата на БНР, е в размер до 5000 лева, а в случай че те се осъществят с механически екип и студио на Радиото, цената им е до 10 000 лева

Още три специфични оценки чакат участниците - премия на слушателите, премия за дебют и присъединяване на фестивала " Евросоник " в Грьонинген, Нидерландия.

Галаконцертът и връчването на премиите ще се състои на 29 септември в " София лайв клуб ", където всички номинирани ще изпълнят песните си онлайн. Продуцент на състезанието тази година е музикалният редактор от стратегия " Хоризонт " Жени Монева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР