С нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница

...
С нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница
Коментари Харесай

Камери в „Шейново” след нападението над лекари

С нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница " Шейново ". Почти два месеца след нападението над лекар Албена Гагова на най-критичните точки в лечебното заведение се инсталират 21 нови камери, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Случаят шокира със своята грубост. На първи юли академик генетик от София преби лекарката, изродила бебето му, тъй като отказала да му даде плацентата на новороденото. След побоя лекарката бе с комоцио, строшен нос и раздрана джука.

37-годишният Владимир Стоянов, по-късно станал прочут около случая като Владо-Плацентата избяга и се опита да се укрие. Но бе арестуван ден след случая.

„ След трагичните събития от 1 юли, направихме разбор какви аргументи могат да доведат до тези набези и по какъв начин можем да се предпазим от тях. Стигнахме до два съществени извода. Първият – че би трябвало да подобрим нашата сигурност с видеонаблюдение. С помощта на специалисти по сигурността, установихме 21 невралгични точки, където може да зародят контакти сред пациентите и лекарите. На тези места поставихме камери. Едно от тях е входът за реанимацията. Втората група пациенти са тези, които постоянно влизат в болница. Третата група са близки на пациентите, на които би трябвало да съобщим неприятна вест ”, съобщи за „ Здравей, България ” зам.-директорът на АГ болница „ Шейново ” Румен Велев.

Записите от камерите ще се съхраняват и ще бъдат употребявани за доказателства в съда при произшествия в болничното заведение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР