С нова растителност служители на Градини и паркове“ облагородиха зелените

...
С нова растителност служители на Градини и паркове“ облагородиха зелените
Коментари Харесай

Преобразиха зелени площи на ул. “Младежка“

С нова растителност чиновници на „ Градини и паркове “ облагородиха зелените площи на ул. „ Младежка “ №24 – 28. След като короните на чинарите там  бяха завършени, пространството към този момент е обогатено с още десетки дървета и шубраци, измежду които се открояват хортензии, тисове, хвойни, кедри, церциси и други типове.
Прочетете още
„ Започнахме предходната година, като заравнихме терена, обогатихме почвата с създаден в новата общинска апаратура компост, засадихме райграс. Успяхме да изградим и поливна система, с която да подсигуряваме положителното поддържане на зеленината “, сподели шефът на общинското дружество Веселин Козарев.

„ Поливните системи са от голямо значение за развиването на зелената система в града ни. След направен още през 2021 година разбор установихме незабавна потребност от построяването на поливни системи на 7 местоположения – и то първоначално. Защото водата е най-важният запас в нашата работа. Затова   за поредна година ще упорствам пред администрацията да бъдат заложени  средства за правене на планове и осъществяване на поливни системи в целия град. Имам подготвеност и знам, че с дребни вложения доста може да се усъвършенства качеството на живот в кварталите “, акцентира Козарев.

Той добави, че тази пролет по „ Младежка “ ще има още нови насаждения, като облагородяване се планува и на мястото на някогашния ресторант „ Водолаза ”. В момента Оперативна програма „ Градини и паркове “ работи по облагородяването на още няколко междублокови пространства в другите региони на града, по този начин че  „ калните петна “ да намалеят.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР