С нова панта и подобрени функции, смартфоните със сгъваеми екрани

...
С нова панта и подобрени функции, смартфоните със сгъваеми екрани
Коментари Харесай

Представиха официално Samsung Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5

С нова панта и усъвършенствани функционалности, смарт телефоните със сгъваеми екрани оферират ненадминато преживяване

Светлин Желев преди 11 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 14:27 | 18.07.2023

Говоренето по мобилен телефон повече от 30 минути седмично усилва възможностите за развиване на хипертония, сподели дълготрайно изследване

ТелефониЕмил Василев - 14:30 | 25.07.2023

Милиони остарели смарт телефони с Android ще бъдат изключени от услугите на Гугъл Play от идващия месец

IT НовиниТеодора Александрова - 9:21 | 24.07.2023

Тайно писмо на Айнщайн от 1950 година за религията се продава на търг

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

В Сеул Samsung одеве показа своето пето потомство сгъваеми устройства Galaxy: Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. Водещите в промишлеността форм-фактори оферират на всеки консуматор неповторими преживявания с грациозен и стилен дизайн, безчет благоприятни условия за персонализация и мощна продуктивност. Новата Flex панта усъвършенства потребителското преживяване със сгъваемите телефони, като в същото време предлага естетически уравновесен и стабилен дизайн. Новите сгъваеми устройства разкриват нови благоприятни условия на камерата, като да вземем за пример функционалността FlexCam, за фотоси от всевъзможни ексцентрични ъгли. С по-голяма продуктивност и усъвършенствана батерия, поддържана от най-новия процесор, серията Samsung Galaxy Z преобразява опциите на смарт телефона – без значение дали е отворен или затворен.

Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са проектирани с мисъл и внимание, с цел да удовлетворят упованията за устойчивост. Основният екран разполага със предпазен протектор против удари и освежен тил за по-здрав екран. Заедно с поддръжката на IPX8, рамките от Armor Aluminum и Corning Gorilla Glass Victus2, сложени както върху Flex Window, по този начин и върху задния панел, Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 обезпечават отбраната, която потребителите чакат, в допълнение усъвършенствана от Flex пантата. Този нов вграден модул на пантата идва с двойна шина, която понижава резултата от външните въздействия.

Galaxy Z Flip5: най-хубавият джобен аксесоар, с цел да изразиш себе си без взаимни отстъпки

Galaxy Z Flip5 е стилно сгъваемо устройство, което се побира в джоба ти и е основано да изразиш себе си по неповторим метод. Външният екран  Flex Window, който е 3,78 пъти по-голям от предходното потомство, идва с необятен избор от познати и нови благоприятни условия. Той предлага повече варианти за персонализиране, в това число осведомителни и графични часовници, които могат да се съчетават с дизайна на циферблата на часовник от серията Galaxy Watch6, както и елегантни рамки. Освен това новият калъф Flipsuit на Galaxy Z Flip5 пази устройството със сменяща се NFC карта, тъй че потребителите могат да съчетават дизайна на своя Flex Window и цвета на калъфа за още повече благоприятни условия за персонализация.

Когато е затворен, Galaxy Z Flip5 предлага още повече благоприятни условия за работа. От Flex Window, можеш бързо и елементарно да получиш достъп до потребна информация. С помощта на уиджетите, потребителите могат да ревизират времето, да пускат музика и да слушат обичаните си части с Media Controller, или пък да са в час с последните вести от международната фондова борса с уиджета Гугъл Finance. Може да видиш и всички уиджети едновременно или да ги смениш стремително с едно допиране на екрана, с цел да активираш Multi Widget View. Можеш елементарно да провериш известията си и да имаш достъп до бързите настройки за Wi-Fi или Bluetooth. Без въобще да се постанова да отваряш устройството си, можеш да прегледаш позвъняванията си, с цел да върнеш пропуснати повиквания, и да отговориш на текстови известия в придвижване благодарение на Quick Reply с цялостна QWERTY клавиатура и видимост на историята на чата.

Със своя непостижим дизайн и форм-фактор, Galaxy Z Flip5 идва с камера, която дава най-невероятни благоприятни условия за още повече еластичност. Можеш да правиш селфита с необикновено качество със задната камера с помощта на по-широкия Flex Window. Потребителите могат да основават зашеметяващи фотоси от всеки ъгъл и то без ръце благодарение на FlexCam. Преглеждането и редактирането на фотосите в режим Flex Mode също е бързо и елементарно. Потребителите могат елементарно да преглеждат, да настройват контраста на цветовете или да изтриват фотоси с бързия обзор във Flex Window.

Когато снимаш другари, функционалността Dual Preview разрешава първо да се видят във Flex Window, с цел да могат да създадат промени в действително време за съвършената фотография. Плавните фрагменти са изцяло вероятни в придвижване с функционалността Super Steady, която стабилизира камерата, а функционалността Автоматично рамкиране (Auto Framing) подсигурява, че никой няма да бъде изтърван от фрагмента.

Galaxy Z Flip5 добавя мощната камера с усъвършенствания в решенията с изкуствен интелект, с цел да вдъхне живот на всяка фотография. Бъди изобретателен, даже при слаба светлина, с усъвършенстваните благоприятни условия на Nightography, които усъвършенстват фотосите и видеоклиповете в изискванията на околна светлина.

Алгоритъмът за обработка на сигнала на изображението (ISP), поддържан от изкуствения разсъдък, поправя всички образни шумове, които нормално скапват облиците при слаба светлина, като в това време усъвършенства детайлите и контраста на цветовете. Дори от разстояние фотосите са по-ясни с 10-кратно цифрово нарастване..

Galaxy Z Fold5: Най-добрата работливост с огромен екран

 Със завладяващия огромен екран и издръжлива батерия в най-тънкия и лек Fold до момента, Galaxy Z Fold5 може елементарно да се носи на всички места, като в същото време идва с най-мощната продуктивност в серията Galaxy Z.

Galaxy Z Fold е пионер в трансформирането на ежедневната работливост с благонадежден и огромен екран: като се стартира от функционалността Multi Window и App Continuity и се стигне до още по-голям набор от други функционалности, в това число Taskbar, drag and drop и усъвършенстване на приложенията на трети страни. S Pen Fold Edition, позната от третото потомство Fold от 2021 година, също е усъвършенствана, с цел да носи още по-голямо наслаждение при писане на Galaxy Z Fold5. Тези функционалности и принадлежности се сплотяват за още повече работливост на по-големия екран за да улеснят потребителите да извършват значимите си задания отвред.

Новата по-тънка и компактна S Pen Fold Edition улеснява воденето на бележки и записването на хрумвания в действително време, като в това време може да се побере по-удобно в джоба. A по-тънкият калъф Slim S Pen Case е с съвсем същата дебелина като елементарния калъф за Fold и се предлага в разнообразни модели и цветове, с цел да могат потребителите да носят своя S Pen със жанр.

7,6-инчовият основен екран оказва помощ на потребителите да вършат повече неща в придвижване и обезпечава опция за гледане на наличие в необятен размер и без спирания, тъй че потребителите могат да се любуват на обичания си филм в портретен или пейзажен режим. Освен това пиковата бляскавост е увеличена с повече от 30%, до 1750 нита, за оптимално преживяване при гледане навън, даже при ярка слънчева светлина.

Мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, която дава на потребителите завладяващо гейминг преживяване на най-големия екран на смарт телефон Galaxy, усъвършенства графиките и употребява изкуствен интелект, с цел да обезпечи динамичен гейминг и функционалност за повече от една игри.

Galaxy Z Fold5 може умерено да се оправи с маратонски гейминг сесии със своята усъвършенствана охладителна система, която се оправя топлината по един по-интелигентен метод за по-малко закъснение и без спад в продуктивността.

Наличност и цени

 Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са налични за предварителна поръчка в България от 26 юли, а формалните продажби стартират на 11 август.

Поръчай авансово в интервала 26 юли – 10 август и спести до 550лв за Z Fold5 и до 430лв за Z Flip5 в предплатена Samsung Mastercard, като вземеш по-голямата памет на цената на по-малката.

С Galaxy Z Flip5 потребителите могат да изразят своята същина, избирайки сред цветове Мента, Графитено, Естествен памук и Лавандула, както и необятна гама от аксесоари в това число транспарантен калъф за аксесоари, калъф с похлупак от еко кожа, калъф Flipsuit и елементарен за носене силиконов калъф с пръстен, с цел да основат по-персонализирана визия.

Galaxy Z Fold5 се предлага в цветовете Студено синьо, Мистично черно и Естествен памук, а също и с разнообразни калъфи, които са практични и стилни, в това число калъф Slim S Pen Case, транспарантен калъф за аксесоари, калъф от еко кожа и стойка с каишка.

Устройствата в България идват на целесъобразни цени, както следва: Galaxy Z Flip5 (256GB) – 2,349 лева.; Galaxy Z Flip5 (512GB) – 2,579 лева.; Galaxy Z Fold5 (256GB) – 3,699 лева.; Galaxy Z Fold5 (512GB) – 3,949 лева.; Galaxy Z Fold5 (1TB) – 4,399 лева

Със Samsung Care+ потребителите получават замяна на екрана през първата година след покупката в оторизиран сервиз на Samsung.

Спецификации

​Galaxy Z Flip5 Display Main Screen 6.7-inch FHD+*

Dynamic AMOLED 2X

120Hz Adaptive refresh rate (1~120Hz)

Infinity Flex Display (2640 x 1080, 22:9) *Measured diagonally, Galaxy Z Flip5’s Main Screen size is 6.7-inch in the full rectangle and 6.6-inch when accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners and camera hole. Cover Screen 3.4-inch Super AMOLED 60Hz Display*

720 x 748

306 PPI *Measured diagonally, Galaxy Z Flip5’s Cover Screen size is 3.4 inches in the full rectangular form; actual viewable area is approximately 95% of the full rectangular area due to the rounded corners and lower cutout. Dimension & Weight Folded 71.9 x 85.1 x 15.1mm *Thickness of Galaxy Z Flip5 when folded measured from top to bottom of the glasses of Galaxy Z Flip5 Unfolded 71.9 x 165.1 x 6.9mm *The thickness of Galaxy Z Flip5 when unfolded does not include the frame of the Main Screen. Weight 187g Camera Front Camera 10MP Selfie Camera

F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚ Rear Dual Camera 12MP Ultra Wide Camera

F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚ 12MP Wide-angle Camera

Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚ AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy *Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries. Snapdragon is a trademark or registered trademark of Qualcomm Incorporated. Memory 8GB Memory with 512GB internal storage

8GB Memory with 256GB internal storage *Available storage capacity is subject to preloaded software. Memory option may vary by market. Battery 3,700mAh (typical) dual battery *Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated capacity is 3591mAh for Galaxy Z Flip5. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors. Charging Wired Charging*: Up to 50% charge in around 30mins with 25W Adapter** and 3A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare***** *Wired charging compatible with QC2.0 and AFC. Results from internal Samsung lab tests, conducted with 25W Travel Adapter while it has 0% of power remaining, with all the services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.

**25W Power Adapter sold separately. Use only Samsung-approved chargers and cables.

***Wireless charging compatible with WPC.

****Wireless PowerShare is limited to Samsung or other brand smartphones with WPC Qi wireless charging, such as Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10 series, S10 series, S9 series, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5, and wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, and Galaxy Buds. May not work with certain accessories, covers, or other brand devices. It may affect call reception or data services, depending on your network environment. Water Resistance IPX8 *Based on lab test conditions for submersion in up to 1.5 meters of freshwater for up to 30 minutes. Not advised for beach or pool use. Rinse residue/dry if wet. Water resistance of device is not permanent and may diminish over time because of normal wear and tear. OS Network and Connectivity 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth® v5.3 *Requires optimal 5G network connection, available in select markets. Check with your carrier for availability and details. Download and streaming speeds may vary based on content provider, server connection and other factors.

 

**Availability of LTE model varies by market and carrier. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

***Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection. Will require a Wi-Fi 6E router. Sensors Capacitive Fingerprint sensor (side), Accelerometer, Barometer, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, Proximity sensor, Light sensor Security Samsung Knox with, Samsung Knox Vault SIM Card One Nano SIM* and one eSIM** *SIM card sold separately. Availability may vary depending on market and carrier.

**eSIM availability may vary depending on software version, region and carrier. Check with your carrier if your mobile network plan supports eSIM. Colors Mint, Graphite, Cream, Lavender*

[Samsung.com Exclusive] Gray, Blue, Green, Yellow** * Availability of color may vary by market, region or carrier.

**Online exclusive colors only available on Samsung.com.

 

​ Galaxy Z Fold5 Display Main Screen 7.6-inch QXGA+*

Dynamic AMOLED 2X

Infinity Flex Display (2176 x 1812, 21.6:18), 374ppi

120Hz adaptive refresh rate (1~120Hz) *Measured diagonally, Galaxy Z Fold5’s Main Screen size is 7.6-inch in the full rectangle and 7.4-inch accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners. Cover Screen 6.2-inch HD+

Dynamic AMOLED 2X Display

(2316 x 904, 23.1:9), 402ppi

120Hz adaptive refresh rate (48~120Hz) *Measured diagonally, Galaxy Z Fold5’s Cover Screen size is 6.2-inch in a full rectangle and 6.1-inch accounting for the rounded corners. The actual viewable area is smaller due to the rounded corners and camera hole. Dimension & Weight Folded 67.1 x 154.9 x 13.4mm *Thickness of Galaxy Z Fold5 when folded measured from top to bottom of the glasses of Galaxy Z Fold5 Unfolded 129.9x 154.9 x 6.1mm *The thickness of Galaxy Z Fold5 when unfolded does not include the frame of the Main Screen. Weight 253g Camera Cover Camera 10MP Selfie Camera

F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚ Under Display Camera 4MP Under Display Camera

F1.8, Pixel size: 2.0μm, FOV: 80˚ Rear Dual Camera 12MP Ultra Wide Camera

F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚ Rear Triple Camera 12MP Ultra Wide Camera

F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚ 50MP Wide-angle Camera

Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.0μm, FOV: 85˚ 10MP Telephoto Camera

PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 36˚, 3X optical zoom *30X Space Zoom includes 3x Optical Zoom and 30x digital zoom with AI Super Resolution technology. Zooming in past 3x may cause some image deterioration AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy *Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries. Snapdragon is a trademark or registered trademark of Qualcomm Incorporated. Memory 12GB Memory with 1TB internal storage

12GB Memory with 512GB internal storage

12GB Memory with 256GB internal storage *Availability may vary by market or channel. Actual storage space may vary by market, model, file size and format. Battery 4,400mAh (typical) dual battery *Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated capacity is 4270mAh for Galaxy Z Fold5. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors. Charging Wired Charging*: Up to 50% charge in around 30 mins with 25W Adapter** and 3A USB-C cable***
Fast Wireless Charging 2.0****
Wireless PowerShare***** *Wired charging compatible with QC2.0 and AFC. Results from internal Samsung lab tests, conducted with 25W Travel Adapter while it has 0% of power remaining, with all the services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.

**25W Power Adapter sold separately. Use only Samsung-approved chargers and cables.

***Wireless charging compatible with WPC.

****Wireless PowerShare is limited to Samsung or other brand smartphones with WPC Qi wireless charging, such as Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10 series, S10 series, S9 series, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5, and wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, and Galaxy Buds. May not work with certain accessories, covers, or other brand devices. May affect call reception or data services, depending on your network environment. Water Resistance IPX8 *Based on lab test conditions for submersion in up to 1.5 meters of freshwater for up to 30 minutes. Not advised for beach or pool use. Rinse residue/dry if wet. Water resistance of device is not permanent and may diminish over time because of normal wear and tear. OS Network and Connectivity 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth® v5.3 *Requires optimal 5G network connection, available in select markets. Check with your carrier for availability and details. Download and streaming speeds may vary based on content provider, server connection and other factors.

**Availability of LTE model varies by market and carrier. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

***Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection. Will require a Wi-Fi 6E router. Sensors Capacitive Fingerprint sensor (side), Accelerometer, Barometer, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, Proximity sensor, Light sensor Security Samsung Knox with, Samsung Knox Vault SIM Card Up to two Nano SIM* and one eSIM** *SIM card sold separately. Availability may vary depending on market and carrier.

**eSIM availability may vary depending on software version, region and carrier. Check with your carrier if your mobile network plan supports eSIM. Colors Icy Blue, Phantom Black, Cream*
[Samsung.com Exclusive] Gray, Blue** * Availability of color may vary by market, region or carrier.

**Online exclusive colors only available on Samsung.com.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР