С нов вариант за изход от ситуацията със спора за

...
С нов вариант за изход от ситуацията със спора за
Коментари Харесай

Бойко Борисов съгласен Габриел да не е външен министър, но иска МВнР за ГЕРБ

С нов вид за излаз от обстановката със разногласието за външния министър излезе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят - Мария Габриел да е министър председател, а Денков министър на образованието. Ние в този кабинет имаме единствено 1 министерство - Министерство на външните работи. Ако не желаят тя да остане министър председател и министър, ще излъчим различен външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях ", съобщи в коридорите на Народното събрание някогашният министър председател.
 
И даже изрази подготвеност да се откаже от предварителната сделка за разбор на регионалните шефове и промяната им - сега ГЕРБ имат единствено 9 и няколко заместници. " Готов съм да отстъпя доста неща. Това е огромна отстъпка на ГЕРБ. Като правихме регионалните шефове се разбрахме, че ще се мисли. Но в случай че това ще сътвори напрежение в ръководството, няма да го вършим ", изясни той.
 
" Не съм гледал какво е говорила Лена Бориславова. Вчера с Кирил Петков бяхме близо 3 часа с него в моя кабинет. Имахме другарски, комфортен диалог с Кирил Петков. Говорихме за страната, за ръководството. Щом госпожа Бориславова е толкоз осведомена, аз не съм разговарял с нея, с цел да знам от кое място й е информацията ", ядоса се пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
" Веднъж желаят да употребяват комфорта на поддръжката на Движение за права и свободи, а след това ми приписват, че аз съм я осигурявал. Това няма да се случва повече. Днес споделих на Пеевски, че повече не желая никой дружно да идва при мен. Кирил Петков идва при мен дружно с Пеевски. Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни. Не си приказвах два месеца с Петков, а Данчо Цонев ми го докара, с цел да се сдобрим ", добави той, разкривайки срещите на кафе сред Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи. 
 
" Казах на Пеевски - не желая никой дружно да идва при мен. Срещите при мен - единствено като ги потвърдя с който желая. Няма да ми приписват неща, които те вършат ", закани се още Борисов.
 
" На ротацията се разбрахме Мария Габриел и Денков да се сменят, като той да стане вицепремиер и министър на образованието. Ако не желаят Мария Габриел да е външен министър, ние сме подготвени да предложим различен претендент. Готов съм да отстъпя от доста неща, само че това е единственият вид ", повтори водачът на ГЕРБ.
 
По думите му в неделя 5-6 часа са имали другарски диалог и до момента не е вярвал, че може да се счупи сглобката. И добави, че е подготвен да отстъпи по тематиката за работата на регионалните шефове и промяната на някои от тях.
 
" Няма пакет към ротацията. В неделя изкарахме 5-6 ч. Не разбирам обстановката, че ще се счупи държавното управление и ще се върви на избори ", счита Борисов.

Борисов разяснява, че през вчерашния ден е имал среща с премиера Денков, на която в следствие са пристигнали и Петков, и Пеевски. На нея са разисквани митингите на земеделците, както и енергетиката и по какъв начин да се запазят Мариците и мините. " Трябва да вървим напред, тъй като светът е във война, а има още доста неща да се свършат ", прикани ръководителят на ГЕРБ.
 
Борисов се ядоса на изявлението на Лена Бориславова. " Имам толкоз участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти сходни срещи. Не мога да ме наранят елементарно. Аз съм елементарно ранима душа, само че не и от тях ", съобщи Борисов още веднъж в коментар на изявление от по-рано през днешния ден на Лена Бориславова, че до момента в който той върви на среща с Виктор Орбан, Денков и Василев ще вървят на Мюнхенската конференция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР