С нов собственик е вече тризвездният хотел България в Добрич,

...
С нов собственик е вече тризвездният хотел България в Добрич,
Коментари Харесай

Известни зърнопроизводители купиха хотел България в Добрич

С нов притежател е към този момент тризвездният хотел " България " в Добрич, който е най-старият и емблема на града. Финализирана е договорката за " Хотел България " ЕООД, траяла няколко месеца, с която " Дарик парцели България " АД продаде хотела, добит по време на приватизацията от една от фирмите на Радосвет Радев. Наследниците на предприемача го продадоха за към 4 милиона лв., оповестява локалния уебсайт pronewsdobrich.bg. Той беше оценен на 3 998 700 лв. от движимости лица през февруари тази година.

Новият притежател е компанията " Хотел Добрич " ЕООД, като договорката е подписана на 12 април, само че е вписана в Търговския указател на 20 април 2023 година, демонстрира информация в него. Собственик и шеф на компанията е Борислав Бонев Петков, който по информация на TravelNews е обвързван със зърнопроизводителите и едни от огромните арендатори в Добруджа – братята Иван и Илко Павлови от Генерал Тошево. Тримата не бяха открити за коментар по повод за развиването на хотела в бъдеще. От комплекса обясниха, че ще се резервира активността му.

Борислав Петков поема ръководството от брачната половинка на починалия към този момент Радосвет Радев Димка Иванова Михайлов-Радева. Комплексът е с повърхност 9 467.68 квадратни метра. Сградата се намира на площада на регионалния град. Хотелът е на шест етажа, с общо 210 кревати в 53 стаи. Първият и вторият етаж се отдават чартърен за офиси. Комплексът разполага със заведения за хранене - главен ресторант " България ”, панорамен ресторант, лоби бар, бар-мецанин и казино. Комплексът разполага с две конферентни зали, надлежно със 75 и 40 места, перално стопанство и паракотелно. Има голям паркинг с благоприятни условия за допълващо застрояване (МОЛ - търговски център). Урегулираният аграрен парцел е с повърхност 9500 квадрата, разгънатата му застроена повърхност пък е 22 000 кв. м.  

Знаковият хотел в центъра на Добрич беше владеене на " Дарик Имоти България " АД, чийто притежател до октомври месец на 2021 година е Радосвет Радев. Собственикът на групата " Дарик ", в която влиза и " Дарик Радио " умря ненадейно на  6-ти август същата година. Оттогава-насам хотелът е на неговите наследници - децата и брачната половинка му. През ноември предходната година постройката на хотела с офисната част, разграничена на 33 независими обекта, е била ипотекирана в " УниКредит Булбанк " за 9 623 000 лева На 15 ноември договорната ипотека е била заличена.

Новият притежател на " Хотел България " ЕООД е " Хотел Добрич " ЕООД, учредено на 25 октомври 2022 година, демонстрира информация на TravelNews в Търговския указател. Негов едноличен притежател и шеф е Борислав Петков. Той е бил съучастник в компанията " Градска среда " ЕООД, която в този момент е на Илко Павлов и се ръководи от него и сина му Кирил Павлов, демонстрира информация в " Търговския указател ".

Братята Иван и Илко Павлови са първите арендатори в Добруджа, стартирали през 1990 година Към момента обработват над 48 хиляди дка в 12 землища на община Генерал Тошево, Добричка област. Те са и първите носители на оценките " Млад фермер " и " Агробизнесмен на България " през 1992 и 1993 година Понастоящем Иван Павлов е ръководител на клуб " Агробизнесмен на България ". Фамилията Павлови включва и младото попълнение от общо четирима наследници, които въпреки и с дипломи по право ще продължат да развиват фамилния бизнес.

При мониторинг на водолюбиви птици в региона на Дуранкулашкото езеро на 6 май 2020 година екип на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) откри, че гнездовата колония на огромните корморани е изцяло унищожена. Всички дървета, където гнездяха кормораните бяха изсечени и готови за транспортиране. За нарушаването бяха упрекнати братята Иван и Илко Павлови. Синът на Иван – Христо Павлов, е водач на ГЕРБ в община Генерал Тошево. Преди последните президентски избори районни медии оповестиха, че двамата братя са вечеряли с президента Румен Радев в Балчик.

Добруджанските зърнопроизводители Илко и Иван Павлови от години показват неограничени финансови благоприятни условия. Те са известни в цяла Североизточна България като най-големите мултимилионери в земеделието.

Преди години събраха погледите на летуващите по Северното Черноморие с лукса, с който трансфораха някогашната известна в близкото минало дискотека " Арена " в собствен частен дом, ситуиран на първа линия до крайбрежната алея в Балчик. Палатът е единствено на 300 метра от известния в целия свят Дворец на румънската кралица Мария и прословутата му неповторима ботаническа градина. Според медийни изявления те разполагат и с няколко лични самолета, скъпи коли, къщи на Малдивите и даже имат личен остров в Индийския океан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР