С нов кът за отдих и зелен пояс се сдоби

...
С нов кът за отдих и зелен пояс се сдоби
Коментари Харесай

Нов райски кът и много зеленина радват жителите на пловдивски краен квартал

С нов ъгъл за отдих и зелен пояс се снабди пловдивският квартал „ Прослав ”. Съоръженията край детска градина „ Боряна ” са построени посредством Националната акция за чиста околна среда 2017г. на Министерство на околната среда и водите и стратегия ПУДООС и бяха инспектирани в петък от кмета на регион „ Западен ” Димитър Колев. След подаден сигнал на жителите за замърсяване и високи равнища на звук от преминаващите коли до двора на „ Боряна ” са засадени 52 броя кипариси, 15 лехи от рози и тревна настилка, която ще поникне до седмица.

 Нов божествен ъгъл и доста зеленина радват жителите на пловдивски краен квартал

За поддръжката на зеления пояс са закупени всички нужни култивиран принадлежности и е подложен специфичен панер за растителни боклуци. Изцяло новата зона за отдих се намира в междублоковото пространство на улица „ Елин Пелин ” 1. На повърхност от 30 квадратни метра е построена настилка от бетонови плочи, сложени са 4 пейки, кошчета за боклуци, 16 броя красиви цветни растения – текоми.

 Нов божествен ъгъл и доста зеленина радват жителите на пловдивски краен квартал

Те са извънредно издържливи на засушавания, като задачата им е да се трансфорат в натурален чадър, предпазващ от слънце посетителите. Районният кмет Димитър Колев прикани всички жители да пазят и поддържат новите зелени площи, с които регионът да се трансформира в още по-красиво и положително място за живеене.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР