С номинацията на Росен Желязков за шеф на НС даваме

...
С номинацията на Росен Желязков за шеф на НС даваме
Коментари Харесай

С Желязков даваме знак за консенсус: ГЕРБ

" С номинацията на Росен Желязков за началник на Народно събрание даваме знак ”, съобщи пред БНР Радомир Чолаков, определен за народен представител от ГЕРБ-СДС. " Той е човек с голям административен опит, житейски умен, уравновесен и доста добър правист. На нас ни би трябвало консенсус, имаме всички благоприятни условия Народното събрание да почне с безспорните въпроси и той има тъкмо тази настройка ", акцентира той.

Според Чолаков вторият мандат за сформиране на държавно управление няма по какъв начин да бъде осъществен без поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи или Възраждане.

" Готови сме за градивни диалози по значими за страната цели, ГЕРБ се трансформира непрекъснатo ”, разяснява пред Българска национална телевизия и Десислава Атанасова.

" Предложихме контактна група и посредници, които да водят диалози в подтекста на това коя партия къде се нарежда. За мен е изненадващо това, че доста безкомпромисно се приема Демократична България и Българска социалистическа партия да бъдат в една бъдеща коалиция. Аз съвсем не позволявам, че в случай че още веднъж са в ръководство дружно, ще се схванат по тематики, които съгласно мен са алената линия в идеологиите на сякаш дясната Демократична България и сякаш лявата Българска социалистическа партия ", сподели Атанасова .

По думите ѝ след 19 октомври посредниците ще поканят парламентарните групи в Народно събрание. Като значими допирни точки тя уточни ограниченията за справяне с рецесиите, както и евроатлантизма.
  Снимка: БГНЕС

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР