С нито една мярка не трябва да прекалим. Това указание

...
С нито една мярка не трябва да прекалим. Това указание
Коментари Харесай

Борисов: С нито една мярка не трябва да прекалим

С нито една мярка не би трябвало да прекалим. Това напътствие дава министър председателят Бойко Борисов на здравния министър и членове на оперативния щаб против ковид по време на заседание в понеделник, провело се на фона на всеобщи апели от лекари и жители за налагането на карантина за 3 седмици. В оповестено от Борисов видео от срещата той приканва за баланс сред съхраняването на здравната система, мнението на хората, които желаят да работят и животът им да не стопира и стопанската система, без която държавното управление не може да обезпечи нито обществена поддръжка, нито ваксини.

По-късно, в 17 часа, се чака брифинг на здравния министър и представители на щаба.

" Проблемите са ни два. Огромна част от хората го минават леко. Минават две седмици, връщат се и споделят на своите другари, съседи, сътрудници: Много леко мина и отиват да работят. Считат, че са оздравели към този момент и че им се поставя естествен живот. Затова 50% или там някъде споделят, че са срещу ограниченията. Това е формалният прочит. Чисто политически доста от сътрудниците първи започнаха с локдауна незабавно. Вие гледате показателя. Но гледайте и броя на оздравелите и какъв брой са се върнали. Гледайте и като общо число смъртността 2017, 2018, 2019 ", приканва Борисов.

" Аз съм безусловно склонен с вас, че здравната ни система се бори героично сега и по тази причина всеки ден имаме по 1200-1300-900 оздравели. Тук фактически казусът е с хората със съпътстващи болести, по-възрастните хора. Аз го изкарах доста тежко. Още чувствам, че съм тежко обиден. Огромната част, обаче от младежите, не го усещат по този начин. Довчера приказваха, че с маските желаеме да им затворим устите. Сиреч, от една страна имаме лечебните заведения, медицинския личен състав, който изнемогва, който прави геройства. От другата страна имаме публично мнение, което смята, че това ще мине или минава елементарно. 20% не имат вяра въобще, че има вирус. Независимо, че всеки ден в медиите има по няколко часа и за Съединени американски щати, Англия и целия Европейски Съюз ", споделя той.

" В същото време за стопанската система, за пазара, всичко това, което ние направихме за нарастването на приходите, можем да си го разрешаваме единствено в една работеща стопанска система. Защото ние занапред като дойдат имунизациите, дай боже да дойдат по-бързо, само че там цифрата ще е над 300 млн. лв.. Защото ние дружно с всички страни в Европейски Съюз солидарно в поръчки на Европейска комисия участваме ", добавя Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР