С ниски температури и много студено време започна март месец"Времето

...
С ниски температури и много студено време започна март месец"Времето
Коментари Харесай

Кога ще се затопли през месец март?

С ниски температури и доста студено време стартира март месец

"Времето ще бъде динамично и снеговалежите ще не престават. Специално за събота и неделя, по нашите високи планини и в Западна България ще вали сняг. Тази конюнктура е комплицирана, защото има увеличена лавинна заплаха. Трябва да има дисциплинираност и хората да преценят обстановката ", сподели синоптикът Петър Янков пред

Снеговалежите у нас ще бъдат в Западна България, в обитаемоте места те ще бъдат от дъжд и сняг.

"Температурите ще бъдат в границите на 3 до 6 градуса. По планините ще вали влажен сняг и ще бъде по-интензивен в неделя ", добави синоптикът.

Янков уточни, че при започване на идната седмица се чакат интензивни превалявания от влажен сняг, след което ще има кратковременно стопляне.

"Ще последва едно по-продължително стопляне, а температурите ще надвишават 15 градуса. До настъпването на астрономическата пролет ще изживеем дребна пролет, а към този момент след 20 март се чака сериозна поръчка за настъпването на пролетта ", предвижда Петър Янков.

"Март месец ще бъде с малко превалявания, междинните температури ще бъдат близки до естествените, температурни върхове не се чакат ", означи той.

И приключи, че в средата на идната седмица се чакат доста мъгли и понижена видимост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР