С ниска избирателна активност и очакван резултат е преминал вотът

...
С ниска избирателна активност и очакван резултат е преминал вотът
Коментари Харесай

Вотът в Сирия: Ниска активност и очакван резултат

С ниска изборна интензивност и предстоящ резултат е минал вотът за сирийски парламент, написа израелският в. Аарец.

Според информацията на Централната изборна комисия в Дамаск (ЦИК) обединението Национално единение, ръководена от партията на президента на близкоизточната страна Башар Асад  Башар Асад Баша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 година Той е водач на партия Баас и БААС, е получила 177 от 250-те места в Народното събрание.

Сирия отбелязва празник на Башар Асад с избор

Активността на гласоподавателите е била едвам 33,17%. "По време на изборите за орган на законодателната власт преди четири години правото си на глас са упражнили 57 % от жителите на републиката ", напомни цитираната медия. Според публични сирийски лица хората не са отишли до урните, поради боязън от коронавирусната зараза.

Друга причина за огромния брой негласували, посочена от изданието, е била неналичието на изборни секции в чужбина.

Шефът на ЦИК Самир Заврик е споделил, че в пет секции е бил плануван още един избор. Изборите минаха почтено. Тези, които желаят да оспорят резултатите, могат да го създадат, като се извърнат към съответните съдилища, е допълнил той.

Сирийската съпротива, от своя страна, е обвинила Дамаск в операция на изборния развой. "Режимът на Асад си назначи депутати. Това бе следващият цирк на властта ", е споделил представителят на съперниците на договарянията в Женева Яхия ал Ариди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР