С Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам

...
С Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам
Коментари Харесай

Румен Радев: Смяна на ръководствата на службите с „наши хора“ не е реформа, да се разберат срещу посолството ли тръгват

С Николай Денков обсъдихме редица значими провокации пред страната. Надявам се държавното управление да постъпи оптимално умно и да ръководи в полза на България и нейните жители. Така президентът коментира подадената ръка от министър-председателя. 

„ Който има упоритостта да реформира службите, първо би трябвало да познава законите, структурата, дилемите, функциите на службите, както и метода им на взаимоотношение с задграничните сътрудници. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с промяна. Не е промяна да смениш управлението с наши хора от записа ”, подчерта президентът.

Радев настоя концепциите за промяна да бъдат поставени на масата.

„ Сегашното управление на ДАНС предходната година получи премията „ Джордж Тенет ” от Съединени американски щати. Сега излиза, че тези, които желаят да обезглавят службите, желаят да отстранен това управление. И по този метод те обезсмислят оценката, дадена от нашите сътрудници. Да се схванат, когато приказват за посолството – против посолството ли потеглят ”, поиска държавният глава. 

По мотив подадената оставка от основния сектретар на Министерство на вътрешните работи, Радев съобщи, че той е човек с достолепие и чест, който не може да гледа по какъв начин се унищожава службата. 

Във връзка с бедствието по Южното Черноморие той чака да се извърши изчерпателен разбор по какъв начин работят локалните управляващи и страната.

„ Каква е подготовката за естествени бедствия и каква е реакцията, когато се случат ”, уточни той. Радев направи паралел с наводнението в Карловско. „ Там нямаше жертви. Но от първите часове беше мобилизирана армията, на място бяха пожарната и Министерство на вътрешните работи, хеликоптери и министри, които стояха дълго време ”, сподели още той.

Държавният глава изясни, че системата за ранно предизвестие не е почнала да работи от 1-ви септември, макар че е била създадена и тествана в Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР