С незначителни корекции в последния вариант Столичният общински съвет се

...
С незначителни корекции в последния вариант Столичният общински съвет се
Коментари Харесай

София ще ограничи събирането на дарения по улиците

С незначителни корекции в последния вид Столичният общински съвет се чака да одобри най-сетне Наредбата за публичния ред в София. Проектът се разисква още от края на предходната година, а общинските съветници се пробваха да го прокарат това лято. Текстовете обаче бяха отсрочени след яростни разногласия.
Сега общинските съветници са прибавили няколко нови момента. Забранява се събирането на парични дарения на местата за публично прилагане. Глобата за пристъпването на това предписание варира от 100 до 300 лева Дарения ще могат да събират само Българският червен кръст и фондации, като, преди да тръгнат по улиците техните представители, ще би трябвало да уведомят Столичната община, изясни пред в. " Сега " ръководителят на комисията по публичен ред и сигурност към СОС Иван Илиев.
Другата оригиналност е обвързвана с шумните строително-монтажни работи, като тук фантазията на общината е присъединила около нормалните неща - разтрошаване на бетон, взривни работи, рязане с ъглошлайф, и потреблението на хеликоптери за строителни работи . Те ще са неразрешени сред 21 и 9 часа, както и сред 14 и 16 часа, а също и в почивните и празничните дни. И тук глобата ще е сред 100 и 300 лева според от това дали е първо или следващо. В случай, че работите не могат да бъдат прекъсвани, за продължаването им би трябвало да бъде поискано разрешение от общината. Забраната няма да важи за строителство и поправки на обекти за общински и държавни потребности.
Според новата разпоредба потреблението на алкохол в парковете няма да бъде неразрешена , каквато беше първичната концепция, заложена в плана предходната година и която разбуни духовете. Отпадат и до момента съществуващата възбрана за гонките, замърсяването с разнообразни замърсители и насочването на лазери към летище София. Илиев изясни, че отпадането им се е наложило поради съществуването им в разнообразни закони.
Появяват се обаче и нови забрани - осъществяване на каскади с ролери, скейтбордове и колела отвън указаните за това места. Глобата за такова нарушаване варира сред 100 и 300 лева или имуществена глоба в размер на 400-600 лева От общината обаче усилват времето за изстрелване на фойерверки на Нова година с три часа. Вместо до 22 ч., както е в елементарни дни, спонтанната заря ще може да завършва в 1 часа на 1 януари. Глобата за престъпването на възбраната е в размер от 100 до 300 лева или имуществена глоба от 300 до 500 лева
Спортните, културните, публичните и всеобщите мероприятия, както и сватби, фамилни и фирмени тържества на открити публични парцели ще могат да се организират от 8 сутринта до 10 вечерта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР