С невероятен обрат и два късни гола в последните шест

...
С невероятен обрат и два късни гола в последните шест
Коментари Харесай

"Лудогорец" направи огромна крачка към седма поредна титла след голов трилър срещу ЦСКА

С необикновен поврат и два късни гола в последните шест минути " Лудогорец " победи ЦСКА с 3:2 на личния си стадион в Разград. Прекият конфликт за първото място приключи с победа на първенците, които усилиха преднината си на шест точки и направиха голяма крачка към спечелването на седма поредна купа.

Два пъти ЦСКА повеждаше в Разград след красиви голове на Кирил Десподов и Рубен Пинто, само че " Лудогорец " стигна до трите точки с две попадения на Якуб Шверчок и едно на Клаудиу Кешеру.

Червените играха с човек по-малко съвсем цяло второ полувреме, откакто Жеферсон беше изпъден и това се оказа решаващо в края на срещата.

Осем кръга преди края отборът от Разгад към този момент води с шест точки. " Лудогорец " прекъсна и серията си от два мача без триумф против алените и се реваншира за загубата от този противник на същия стадион през ноември.

Началото беше по-добро за домакините, които съумяха да провеждат няколко рискови офанзиви. В 11-ата минута Върджил Мисиджан направи един от типичните си пробиви отляво и стреля мощно в далечния ъгъл, само че топката срещна страничния дирек. Малко по-късно първенците останаха без Абел Анисе, който получи травма и трябваше да бъде заменен от Яцек Горалски.

В идващите минути ЦСКА съумя да изравни играта изключително в средата на терена, където Рубен Пинто и Кристиян Малинов започнаха да работят по-стабилно. Червените опитваха да заплашват " Лудогорец " по фланговете, където Кирил Десподов и Енрике Рафаел бяха дейни.

Тъкмо когато всичко отиваше към нулево тъждество на почивката и не се виждаше по какъв начин ЦСКА ще стигне даже до голова заплаха пред Ренан дос Сантос, алените вкараха от нищото. Енрике беше фаулиран на към 25 метра от вратата, а Кирил Десподов стреля непосредствено от фаула. Нападателят прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл, тя се отби в гредата и влетя в мрежата – 0:1.

 Десподов бележи първия гол в мача.
© LAP.bg

Десподов бележи първия гол в мача.

На почивката Димитър Димитров пусна на терена поляка Якуб Шверчок, а " Лудогорец " заигра с двама централни нападатели. Зимната покупка на първенците свърши това, за което беше включен в игра и още в 51-ата минута се разписа.

Подаване на Сисиньо хвана отбраната на алените неподготвена и изнесена прекомерно напред, Кешеру с едно допиране потърси Шверчок на далечната греда и полякът нямаше по какъв начин да сгреши. В обстановката капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски действаше монго разконцентрирано и пропусна топката под крайници си.

Изравнителният гол несъмнено " разсъни " футболистите на " Лудогорец ", които започнаха да играят с доста по-голямо самочувствие. Те държаха дълготрайно топката и с това изнервиха играчите в алено. Точно поради това левият бек Жеферсон си изкара лековат жълт картон в 53-ата минута. Секунди по-късно бразилецът беше изпъден, тъй като изблъска при спряла игра Светослав Дяков.

Положението на ЦСКА стана още по-тежко, откакто и Кирил Десподов напусна, само че поради травма. След като не можеше да свети с нищо в играта си Фернандо Каранга се " прояви " с невъздържаните си изяви. Нападателят играеше на ръба на грубостта и макар че имаше жълт картон беше пожален от рефера Станислав Тодоров.

 Мястото отредено за почитателите на ЦСКА се оказа тясно за искащите да гледат мача.
© LAP.bg

Мястото отредено за почитателите на ЦСКА се оказа тясно за искащите да гледат мача.

Ситуацията, при която Каранга нападна по-остро Натанаел разгневи Димитър Димитров и треньорът на " Лудогорец " едвам не нахлу на терена. Заради реакцията си опитният треньор беше изпъден да гледа срещата от трибуните.

Дори откакто останаха с човек повече футболистите в зелено нямаха точна концепция по какъв начин да завладяват вратата на ЦСКА. Марселиньо се изгуби, а след почивката Върджил Мисиджан също не играеше постоянно с топката.

Шокиращо за домакините ЦСКА още веднъж поведе в 71-ата минута, когато резервата Едвин Джеси се " разноски " несмущаван около бранителите в зелено. Той подмина Дяков и Моци, и подаде доста хубаво към връхлитащия от втора позиция Рубен Пинто, а португалецът се разписа с компактен изстрел – 1:2.

В последния четвърт час се игра напълно пред вратата на Витаутас Черниаускас и стражът на ЦСКА имаше доста работа. Първо Натанаел го тормози, а по-късно резервата Густаво Кампаняро стреля от воле, а вратарят на алените избави ефектно.

Грешка нямаше в 84-ата минута, когато " Лудогорец " изравни за повторно посредством Кешеру. Румънецът получи пас от Марселиньо в наказателното поле и с компактен шут по тревата промуши топката в мрежата.

Изравнителното попадение на Кешеру несъмнено шокира гостите, които не съумяха да реагират по никакъв метод. Само четири минути по-късно обратът беше реалност, откакто Шверчок се разписа за повторно. Той засече центриране на Мисиджан и беше прецизен с глава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР