С невъобразима тъга трябва да съобщим, че почина нашият състезател

...
С невъобразима тъга трябва да съобщим, че почина нашият състезател
Коментари Харесай

Трагедия! Свлече Се На Шосето И Край! Едва На 23 Години Издъхна Една От Най-Ярките Спортни Звезди. Напусна Ни Самият

„ С невъобразима горест би трябвало да съобщим, че умря нашият играч и другар Михаел Голартс. Той си отиде заобиколен от своето семейство и близки “, оповестиха от тима.

Белгиецът се строполи на паважа на 109-ия километър от 257-километровото съревнование и беше открит в безсъзнание от лекарите на пробега. Телевизионните камери демонстрираха по какъв начин той получава първа помощ край трасето.

Това беше четвърти сезон на Михаел Голартс като играч на Веранда’с Вилемс-Крелан и втори престой в тима. От началото на сезона той взе участие в няколко типичен пробега, като приключи на девето място на Дварс доор Вест-Влаардерен и зае 20-ите места на Куурне-Брюксел-Куурне и Дрийдаге де Пане.

Това беше първото му присъединяване на пробега Париж-Рубе при мъжете, откакто през 2015 година приключи надпреварата при младежите. Пробегът е прочут като „ Ада на Севера “ и се смята за една от най-тежките съревнования в колоезденето с наличието на 29 прави с паважно покритие на трасето.

Париж-Рубе е едно от най-престижните еднодневни надпревари в календара. Победител стана международният първенец Петер Саган, който с заключителен спринт изпревари Силван Дилиер.

През последните години имаше няколко смъртни случая в колоезденето, в това число и породени от сърдечен арест. Трагедията с Голартс се случва единствено две години след гибелта на белгийския му съотечественик Даан Мингхеер след сърдечен арест по време на критериум в Корсика. Малко по-късно през същата година умря различен белгиец – Антоан Демоати, след рухване по време на пробега Гент – Вевелгем.

Иранският параолимпиец Бахман Голбарнежад получи сърдечен арест и умря на път към болничното заведение по време на параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година На идната година американецът Чад Йънг и французинът Матийо Рибел си отидоха след получени тежки рани на главата след рухвания надлежно по време на Тур от Джила и Тур де Нова Каледония. Белгиецът Вутер Вейланд, етапен победител от Вуелта а Еспаня и Джиро д`Италия, почина на място откакто се удари в защитна мантинела по време на Джирото през 2011 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР