С нетърпение очакваме 26 март, защото тогава Huawei официално ще

...
С нетърпение очакваме 26 март, защото тогава Huawei официално ще
Коментари Харесай

Huawei, Ричард Ю и защо компанията работи върху собствена операционна система

С неспокойствие чакаме 26 март, тъй като тогава Huawei публично ще показват смарт телефоните си P30 и P30 Pro. Вече изтече информация към характерностите им, само че сме сигурни, че са цялостни с още доста изненади.

Не е загадка обаче, че китайският производител има съществени проблеми с един от най-големите пазари в света - Съединени американски щати. Не че американците не желаят да си купуват Huawei, само че държавното управление им твърди, че са рискови за вътрешната сигурност на страната.

Между двете страни даже се води дело и нещата са много заплетени. Китайците обаче мислят за това по какъв начин могат да се застраховат от заплахата да им бъде неразрешено да употребяват Android и Windows на устройствата си.

Изпълнителният шеф на Huawei Ричард Ю показа в изявление за Die Welt, че приготвят своя лична операционна система. Според Ю, това е аварийният проект на китайския производител и към този миг ще влезе в деяние, единствено в случай че се наложи.

The Verge пишат, че Huawei създават операционната си система още от 2012 година, когато започнаха и първите обвинявания на Съединени американски щати към тях. А до най-лошият вид за китайците може да се стигне, в случай че изгубят правната борба, което ще значи, че ще им бъде неразрешено да употребяват софтуера на Гугъл и Microsoft. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР