С неописуемото страдание в Газа е трудно да се напише

...
С неописуемото страдание в Газа е трудно да се напише
Коментари Харесай

`Аз съм християнин, който живее във Витлеем, но тази година Коледа е отменена`

С неописуемото страдалчество в Газа е мъчно да се напише нещо въобще през този коледен сезон. Витлеем не е в линията Газа, само че не е надалеч и коледните празненства и илюминациите са най-вече анулирани тук.

Войната се трансформира във война с апетит и заболявания. Има хора, на които им се е налагало да бягат седем пъти в дребната линия. Оставя ви с чувство за изтръпване. На доста хора в Западния бряг и Витлеем им е мъчно да се съсредоточат върху ежедневните задания.

Животът продължава, само че облиците и историите на страданието са сложни за разбиране и ви оставят с непреодолимо възприятие на изтощение. Витлеем е на Западния бряг, палестинска територия, окупирана от Израел и ръководена от Палестинската власт (а не от Хамас).

Не доста хора от Западния бряг са съумели да посетят Газа неотдавна, само че е по-малко на повече от 50 благи и много хора имат разширено семейство там. На Западния бряг палестинците от всички религии усещат обща връзка с хората в Газа. Те усещат, че част от страната им...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР