С необичайна дарителска акция се е включила ГЕРБ в помощ

...
С необичайна дарителска акция се е включила ГЕРБ в помощ
Коментари Харесай

Борисов пратил каски с надпис От ГЕРБ на украинските войници

С необикновена дарителска акция се е присъединила ГЕРБ в помощ на Украйна. Бившите ръководещи са помогнали за доставянето на каски на украински бойци, като защитните средства са били надписани „ От ГЕРБ”.

За това се разбра от диалог сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния украински президент Петро Порошенко. Двамата разговаряха по време на конгрес на Европейската национална партия (ЕНП), в който участваха.

„ Ние доставихме каски, с помощта на неговото подпомагане. Той написа „ От ГЕРБ” на всяка каска, която доставихме на нашите войници”, изясни Порошенко.
„ И то без да шумим, без да парадираме. Дадохме парите, накупуваха. Една дума не сме казали”, уточни Борисов.

Порошенко повтори към Борисов поканата си да посети Киев. Водачът на ГЕРБ е получил първата такава покана тъкмо преди да бъде задържан в България. Самият Порошенко напусна родината си, откакто управляващите в страната го погнаха по обвинявания в държавна измяна.

„ Бойко, обещай ми да дойдеш в Киев. Знам, че имаше някакъв случай, само че вратата ни е отворена”, сподели някогашният държавен глава. „ Те ме арестуваха на другия ден”, оплака му се Борисов. „ Знам. Може би, тъй като ми даде обещание да дойдеш”, разсмя се Порошенко.

Лидерът на ГЕРБ разяснява пред него и българските ръководещи: „ Те се вършат на прозападни, но другояче са комунисти в същинския смисъл на думата “. „ Шегата настрани, в действителност го свързах с това. Напълно разбирам какво значи политически стимулирано гонене “, отвърна му Порошенко. Самият той е обвиняем за държавна измяна в родината си.

Според Борисов карцерът му е бил обвързван и с Украйна: „ Ние имахме план на закон да дадем оръжие. И Народното събрание, поради тъкмо тези хора, не го гласоподава. Но нашият ангажимент остава”.

Двамата си стиснаха ръцете. „ Бойко, аз разгадавам на теб. За европейската взаимност разгадавам на ГЕРБ. А Украйна разчита на България. В такава обстановка ние сигурно ще спечелим”, сподели Порошенко. А Борисов, на собствен ред, му даде обещание поддръжката си на конгреса на ЕНП, написа „ Сега “.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР