С необичаен ход в последния момент манхатънската зала Карнеги Хол

...
С необичаен ход в последния момент манхатънската зала Карнеги Хол
Коментари Харесай

„Карнеги Хол” отмени концертите на диригент, подкрепящ Путин

С необикновен ход в последния миг манхатънската зала " Карнеги Хол " изключи от програмата си за този уикенд известния съветски диригент Валерий Гергиев , непосредствен покровител на Владимир Путин , " заради последните събития в света ", съобщи представител на влиятелната институция пред Агенция Франс Прес.

Решението - което Карнеги и Виенската филхармония по-рано показаха в взаимно изказване, без да показват точна причина - идва след нашествието на Русия в Украйна , която провокира интернационално наказание.

Очакваше се да има протестиращи по време на трите дълго чакани изяви на съветския маестро отпред на Виенската филхармония в Ню Йорк.

Гергиев към момента не се е изказал обществено във връзка с войната в Украйна, само че в предишното се е потвърдил като гневно предан към съветския президент и е предизвиквал митинги по време на предходни осъществявания в Ню Йорк, защото се е присъединявал към него по въпроси, включващи анексирането на Крим и закон, целящ да задуши деятелите за правата на ЛГБТ в Русия.

Руският пианист Денис Мацуев - различен последовател на Путин, който трябваше да свири с Виенската филхармония в петък - също отпадна от програмата на „ Карнеги Хол ”.

Според изказването Яник Незет-Сегин ще заеме мястото на Гергиев, като ще дирижира концертите през уикенда, преди да сложи " Дон Карлос " на Верди в понеделник в Метрополитън опера, на която е музикален шеф.

Солистът на мястото на Мацуев за петъчната стратегия към момента не е разгласен.

" Карнеги Хол и Виенската филхармония са безпределно признателни на Яник Незе-Сегин за това, че се включи в тези представления в доста къс период ", се споделя в изказването.

Пътуващият по света като посетител диригент Гергиев е подложен на напън да се разгласи против съветската инвазия в Украйна и в Милано, където сега дирижира " Дама Пика " на Чайковски в Teatro alla Scala.

Ако не го направи, " съдействието ще завърши ", цитират италиански медии кмета на Милано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР