С неговите камъни по неговата глава- президентът на Турция Реджеп

...
С неговите камъни по неговата глава- президентът на Турция Реджеп
Коментари Харесай

Путин се изнерви- чакал Ердоган цели 40 секунди

С неговите камъни по неговата глава- президентът на Турция Реджеп Ердоган остави Путин да чака близо минута, преди да дойде на срещата. Това сложи съветския му сътрудник в непривичната роля на чакащ, в случай, че сходни политически тактики всекидневно са запазена марка на самия Путин.

Действията на Ердоган провокираха серия тълкувания в стандартните и обществените медии - някои допуснаха, че това е възмездие на турския водач поради сходно отношение към него в Кремъл преди две години, а други видяха в него удостоверение за огромната смяна, настъпила след съветската инвазия в Украйна.

Дали пък изоставяйки съветския президент в неловка самотност пред камерите, Ердоган не е целял да открои позицията, в която нееднократно е казвал, че е сложена личната му страна - изоставена сама да се оправя със заканите от прилежаща Сирия?

През март 2020 година по време на друга среща в Москва на Путин и Ердоган за Сирия съветският водач накара турския посетител да чака съвсем две минути, преди да се яви за диалога, в прорез с дипломатическите практики.

Мнозина тогава се пробваха да разгадаят посланието, което съветският водач е желал да съобщи на сътрудника си от Турция с това отношение, само че имаше и такива, които омаловажиха случая, като обясниха, че Путин закъснява за съвсем всички срещи, а връх държи диалог с Меркел, за който руснакът просрочен цели четири часа.

Срещата Ердоган-Путин преди две години бе ознаменувана със съглашение за преустановяване на огъня в сирийската провинция Идлиб, където повишаване на насилието докара до прогонването на хиляди хора от домовете им и изправи Москва и Анкара пред директна борба. Не е ясно какви ще са резултатите от вчерашната среща в Техеран, извършена на фона на проекти на Турция за нова военна интервенция против кюрдските бойци в Северна Сирия, която, както наподобява, не среща утвърждението на основните играчи в района.

Именно битката с терористите в Сирия беше акцентът, който турският президент Реджеп Тайип Ердоган се постара да сложи по време на вчерашните си диалози в Техеран с президентите на Русия и Иран.

Проправителственият в. " Сабах " отбелязва, че Ердоган е изпратил доста ясно обръщение на тристранната среща в Техеран: " Ще унищожаваме огнищата на злото от Сирия ". Той е подчертал, че Тал Рифат и Манбидж са се трансформирали в скривалище на терористи и " е пристигнало времето " тези градове да бъдат прочистени от кюрдските сили, под чийто надзор се намират.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР